Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Festival, ki briše meje

Schengenfest Borut Petrič
Schengenfest. Belokranjski festival letos s številnimi novostmi ter lepšo in večjo lokacijo.

Vinica. Četrtič zapored bo v Vinici ob Kolpi od 5. do 7. avgusta glasbeni festival Schengenfest. “Na drugih slovenskih poletnih festivalih se ne bodo pojavljale skupine Kad smo bili Bijelo dugme, Prljavo kazalište, RevCo World, Kultur Shock, Edo Maajka, Shyam, Srečna mladina, Lee Jay Cop, The Qemists, EightBomb in Pink Studio,” o tem, katera glasbena imena bo v nasprotju s številnimi drugimi festivali ponudil belokranjski, pravi soorganizator festivala Jernej Zajc. Schengenfest je letos spremenil lokacijo, a nova, ki leži le sto metrov od prejšnje, ima, kot poudarja Zajc, več prednosti: je večja, ponuja razgled na viniški grad in ima lepšo plažo ob Kolpi, na kateri bodo nastopali didžeji.

Diskoteka in zabaviščni park

“Letošnje novosti so poleg nove lokacije diskoteka, razširjen zabaviščni park, parkirni prostor ob prizorišču, večji glavni oder in še marsikaj, kar bo vplivalo na ugodje udeležencev,” našteva Zajc. Med drugim bo schengenska kuhinja tako poskrbela za vse okuse, tudi vegetarijanske, pri čemer organizatorji obljubljajo zelo nizke cene, poleg tega pa napovedujejo brezplačne delavnice, športne in nagradne igre ter brezplačno kampiranje. In kje v bližini festivalskega prizorišča se še da prenočiti? “Vinica je majhna. Nekaj prostora je v mestu ali njegovi okolici, na voljo pa je tudi Kamp Katra, kjer je festival potekal prejšnja leta. Cene so nizke, kot je v navadi za Belo krajino,” pojasnjuje Zajc.

Edo Maajka | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja

Z didžejem na vlak do Črnomlja

Če boste na infotočki Slovenskih železnic kupili tridnevno festivalsko vstopnico, boste imeli 50-odstotni popust za vlak do Črnomlja, od tod pa bo na Schengenfest vozil avtobus. “Načrtujemo tudi poseben vlak, ki bo iz Ljubljane odpeljal 5. avgusta v poznih popoldanskih urah. Na njem bo poseben didžej program in še kaj,” izpostavlja Zajc.

Za tridnevno vstopnico boste do 4. avgusta sicer odšteli 49 evrov, enodnevna pa vas bo stala 24 evrov. Med festivalom bo vstopnina dražja.

Komentarjev 1
  • Črt Ogrinc 15:16 19.julij 2011.

    Tale o Edo Maajki je povsem bosa, nastopu bo vsaj še na enem festivalu oz. prireditvi, to že ta teden: TNKP (Teden Kulture Na Placu) v Metliki