Magazin > Film & Glasba & TV
0 ogledov

Festival odprl Atonement

Zvezde filma Atonement: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan in režiser Žurnal24 main
Organizatorji beneškega filmskega festivala si ob njegovem 75. rojstnem dnevu manejo roke.

Po rdeči preprogi na Lidu se bodo namreč v 11 dneh sprehodili George Clooney, Brad Pitt, Keira Knightley, Richard Gere in Jude Law, če naštejemo le nekaj najbolj zvenečih imen.


Keira si je vzela čas za oboževalce in fotografe. © AFP

 
Tako kot lani s Črno dalijo je tudi letos čast odprtja festivala doletela angleško govorečo kostumsko dramo. Atonement režiserja Joeja Wrighta (s 35 leti je postal najmlajši režiser, čigar film je odprl Mostro), posnet po priljubljenem romanu Iana McEwana , je ena izmed tistih epskih filmskih ljubezenskih zgodb, ki se ji kljub preskakovanju let in prizorov, ki rangirajo od idile angleškega podeželskega dvorca do grozot vojne, uspe izogniti klišejem.

Brez Piratov ne gre
V prvi plan odlične igralske zasedbe sta postavljena največja britanska upa – Keira Knightley, ki se ji kljub trudu ne uspe izvleci iz šablonskega igranja, in odlični James McAvoy (nazadnje smo ga videli v Zadnjem škotskem kralju). Na tiskovni konferenci sta oba pela hvalo scenariju in sodelovanju pri projektu, ki ga je McAvoy opisal kot sanjsko službo, Knightleyjeva pa je pridno in diplomatsko odgovarjala tudi na taka vprašanja, kot je bil tale sklop nekega novinarja: "Keira, videti je, da se čedalje bolj izboljšuješ. Misliš, da boš nekoč le osvojila oskarja? Bodo Pirati s Karibov 4? In ko že govorimo o Piratih, kdo se bolje poljublja – Orlando ali Johnny?" Če gre verjeti 22-letni igralki, o oskarju ne razmišlja, 4. del trilogije po njenem ne bi imel smisla, zmagovalec zvezdniškega tekmovanja v poljubljanju pa je – James McAvoy, seveda, saj je edini od trojice sedel ob Keiri.


Parada na rdeči preprogi
Z večerno gala projekcijo Atonementa in obvezno rdečo preprogo, ob kateri so na eni strani strateška mesta zavzeli fotografi, ob ograji pa se je prerivala in kričala "raja", se je uradno začela 64. Mostra. Krhka Keira Knightley je s svojo porcelanasto poltjo, velikimi očmi, našobljenimi ustnicami in vintage rožnato toaleto s pentljo šarmirala fotografe in uslužno podpisovala avtograme oboževalcem, ki so se po nekakšnem čudežu obdržali pokonci, medtem ko so z eno roko stiskali na sprožilec "trotl aparatov", z drugo pa moleli blokec za avtograme in občasno še s komolcem sunili soseda.

Torej, če ne veste, kam bi se te dni dali, si lahko po dobrih dveh urah vožnje iz Ljubljane fenomen srečanja dveh svetov (zvezdniki vs. smrtniki) ogledate v živo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.