Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Festival s kulinarično poslastico

festival Jeff Arhiv organizatorja
Festival Jeff. Jazz, etno in funky med vrtovi koprskega pokrajinskega muzeja.

Festival Jeff, ki redno napolni vrtove koprskega pokrajinskega muzeja, se bo letošnje poletje odvil že enajstič zapored. "Jeff je že zdavnaj preprasel prvotno zamisel o študentskem festivalu, saj v Koper prihajajo ljubitelji tovrstne glasbe iz vse Slovenije," meni Borut Jerman, vodja programskega odbora Zavoda Jeff, ki si – po vzoru mariborskega Lenta – v prihodnje želijo razširiti festivalsko dogajanje na več lokacij v mestu.

Pri Jeffu gre sicer za tradicijo glasbenih večerov, ki jih zapolnijo ritmi jazza, etna, funkyja in podobnih zvrsti, med letošnjimi nastopajoči pa organizatorji (Klub študentov občine Koper in Zavod Jeff) izpostavljajo izvajalce balkanske romske glasbe z odtenki swinga Martin Lubenov Trio, akustični dvojec Severo Gjurin in Dejana Lapanjo, mlado hrvaško kantavtorico Nino Romičin zasedbo iz slovenske Istre JK Soul vs. The Bug Orchestra, ki v jazzovske ritme vpleta moderno elektroniko.

Istrski kotiček za gurmane

Poleg glasbene zakuske organizatorji obljubljajo tudi kulinarično poslastico, saj bo obiskovalcem na voljo istrski kulinarični kotiček s ponudbo lokalnih posebnosti pa tudi kulinarične delavnice.

Festival bo obenem kulisa za promocijo mladih umetnic, sicer domačink, Noemi Zonta in Lare Jeranko Marconi, ki se bosta predstavili s svojimi slikarskimi deli, v sklopu festivala pa bo 8. avgusta vna programu tudi predavanje filozofa, sociologa in harmonikarja Bratka Bibiča, ki ga bodo gostili v e-Kavarni Pina. Društvo Pina bo festival prenašalo v živo prek interneta, kot del mednarodnega projekta pa bo dogajanje dokumentiralo še 15 mladih iz šestih držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.