Magazin > Film & Glasba & TV
14889 ogledov

Film, ki je razdelil Benetke: V grozi zapuščali dvorano

the painted bird Epa
Film bo razkril, koliko prenesete.

V tekmovalnem programu 76. beneškega filmskega festivala je tudi češki film The Painted Bird, ki ga je režiral Vaclav Marhoul.

Takoj je bilo jasno, da bo film o židovskem dečku, ki med vojno doživlja vse mogoče grozote, razdelil obiskovalce. Nekateri so ga označili za mojstrovino, ki se mu nasmiha glavna nagrada, drugi pa za najslabši film zadnjih dvajsetih let.

V češki stvaritvi, ki temelji na kontroverzni knjigi Jerzyja Kosińskega iz leta 1965, najdete vse, kar si lahko zamisli temačen um – od posilstva, pedofilije, seksa z živalmi do družinskega nasilja in pohabljanja. Prizori so bili za nekatere preveč nasilni, zato smo bili v dvorani priča begu gledalcev, ki se je sicer začel že v prvi minuti, ko zažgejo živo žival.

Novinar The Guardian meni, da bo Marhoul lahko posnel tudi film o prvi javni predstavitvi filma. "V njem bo prikazal moškega, ki je med begom na stopnicah padel, in urejeno žensko, ki je med zapuščanjem dvorane besno udarila neznanca, ki je sedel poleg nje. Vrhunec pa bo trenutek, ko se je 12 gledalcev pognalo k vratom in ugotovilo, da so zaklenjena.“

Glavno vlogo v filmu so zaupali mlademu Petru Kotlarju, v manjših vlogah pa nastopajo zelo znani obrazi, med drugim Udo Kier, Julian Sands, Harvey Keitel in Stellan Skarsgård.

the painted bird | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • non41686 12:34 06.september 2019.

    Denar morate dobiti v spletu iz dnevne sobe,tako da nekaj ur na dan opravite preprosto delovno mesto s svojo delovno postajo,vsak uro dobite 238 dolarjev in vsak teden prejmete honorar,medtem ko izbirate delovno rutino. V tistem trenutku poskusite to...>>>> www.WebJob33.Com