Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Film, ki povzroča preglavice Cii

Zero Dark Thirty Promo
Tajna operacija. Oskarjevski favorit z realističnim prikazom lova na bin Ladna povzroča preglavice vladi in Cii.

Los Angeles. Veliki favorit za letošnje oskarje Zero Dark Thirty, ki pod imenom 00:30 – Tajna operacija, 17. januarja prihaja tudi na naša platna, ameriški vladi ne da miru.

Film o lovu na Osamo bin Ladna je najprej povzročil gorečo debato o prikazih mučenja med zasliševanjem terorističnih osumljencev, nato pa se je v medijih razvnela še razprava o usodi resnične agentke ameriške obveščevalne službe (Cia), ki je prispevala k temu, da so vodjo Al Kaide na koncu tudi ujeli, vendar v Cii kljub temu ni dosegla napredovanja. Zdaj so se v zvezi s posredovanjem informacij glede stikov in podatkov, ki so jih imeli ustvarjalci filma, oglasili še ameriški senat oziroma trije člani komisije za obveščevalne službe.

Senatorji hočejo odgovore

Senatorji, med njimi tudi nekdanji republikanski predsedniški kandidat John McCain, so zahtevali več informacij o stikih med Cio ter z oskarjem nagrajeno režiserko Kathryn Bigelow in scenaristom Markom Boalom.

Komisija naj bi tako poskušala ugotoviti, ali je agencija režiserki omogočila dostop do tajnih podatkov o lovu na bin Ladna, poleg tega pa naj bi, kot so člani komisije zapisali v pismu, ti podatki zavedli ekipo filma v zmotno prepričanje, da je Cia informacije, ki so ji pomagale najti glavnega krivca za tragični 11. september, pridobila z mučenjem.

Komentarjev 2
  • URIAH HEEP 10:35 07.januar 2013.

    Se strinjam z zgoraj zapisanim.Verjamem, da je obstajal mož Osama Bin Laden, ampak on je bil samo lutka za 911.On je verjetno v to pristal, ni pa imel ničesar z 911, ker to je bil inside job.Verjamem ...prikaži več pa, da so ga šli res "uloviti-ubiti", ampak samo zato, ker je vedel resnico.Lahko pa je celo še živ...

  • Johnny Smarty 10:00 07.januar 2013.

    Spet se bo preostali del sveta smejal. Tega namišljenega - virtualnega sovražnika Osamovega Ladija so prenesli še na filmsko platno. Škoda, da film ni izšel 1. aprila.