Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Film na film, Evropa

Boljši svet Kinodvor
Kinodvorane bodo v prvi polovici maja postregle s filmskimi dobrotami, ki jih prinaša Filmski teden Evrope.

Kinodvorane po Sloveniji v prvi polovici meseca maja postajajo tradicionalno zatočišče ljubiteljev kakovostne evropske filmske produkcije.

V okviru programa dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 5. in 12. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope.  V kinodvoranah v Ljubljani, Mariboru, Celju, Velenju, Sežani, Slovenj Gradcu, Izoli, Radovljici in Novi Gorici si bo mogoče brezplačno ogledati šestnajst posebej izbranih evropskih filmov, med katerimi so tudi prejemniki nagrade Evropskega parlamenta LUX ter nagrajenci festivalov v Cannesu in Berlinu. Filmski teden Evrope bodo pospremili številni spremljevalni dogodki, druženja in pogovori s filmskimi ustvarjalci ter ustvarjalne delavnice za najmlajše.

Današnji program:
Ljubljana, Mestni kino Kinodvor

16:30 Submarino
19:00 Okrogla miza: Danska kinematografija: od Dogme 95 do konca sveta z uglednimi filmskimi strokovnjaki. V Kavarni Kinodvora.
23:00 Projekcija filma Boljši svet.

Radovljica, Linhartova dvorana Radovljica
17:00 Projekcija animiranega filma Hiša Pravljic.

Slovenj Gradec, Kulturni dom Slovenj Gradec
18:00 Projekcija filma R
19:45 Okrogla miza Izza rešetk: o obravnavi zapornikov v zaporih in zunaj njih. 

Velenje, Kino Velenje
12:00 Okrogla miza V iskanju boljšega sveta. 
20:00  Projekcija filma Policist.

Na blagajnah kinematografov Art kino mreže Slovenije, ki sodelujejo pri Filmskem tednu Evrope, dvignete vstopnice za brezplačne projekcije filmov. Čeprav so predstave brezplačne, je število vstopnic omejeno, zato si jih zagotovite še pravi čas!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.