Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Film o seks turizmu razburil Cannes

Paradies: Liebe EPA
Te dni se v Cannesu predstavlja veliko filmov, a za zdaj še noben ni dvignil toliko prahu kot Paradies: Liebe. Ta je s svojo vsebino razburil prisotne na filmskem festivalu.

Paradies: Liebe (V raju: Ljubezen, op. p.), ki se v Cannesu trenutno poteguje za zlato palmo, je s svojo provokativno vsebino vznemiril marsikoga. Govori o 50-letni Evropejki, ki odpotuje v Kenijo, da bi tam uživala v seksu z mladimi Afričani, ki se ukvarjajo s prostitucijo. Film je režiral avstrijski režiser Ulrich Seidl, ki je glavno vlogo zaupal Margaret Tiesel, za katero je to prva filmska vloga, pred tem pa je bila prisotna predvsem na gledaliških deskah.

Glede na to, da se film ponaša z veliko golimi prizori ter da se tematika osredotoča na seks turizem, so mnenja glede filma deljena. Nekateri so scenarij označili za plitek, drugi so zgroženi zaradi seksualnosti, spet tretji pa hvalijo režiserja za njegov pogum.

Utrinke iz filma si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.