Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Film Parada dobil posebno priznanje

Parada
1/4
Cinemania group
Slovenski koprodukcijski film Parada srbskega režiserja Srđana Dragojevića je na letošnjem berlinskem festivalu poleg nagrade občinstva prejel tudi nagrado ELSE in posebno priznanje Ekumenske žirije, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra.

Film Parada je poleg nagrade občinstva za najboljši igrani film v sekciji Panorama prejel tudi nagrado ELSE, katere žirijo sestavljajo bralci berlinske gejevske in lezbične revije Siegessäule. Ti izberejo najboljši celovečerni igrani film z gejevsko in lezbično vsebino izmed vseh programskih sekcij berlinskega festivala. Nagrado je režiser prejel v petek v okviru podelitve Teddy Awards. Film pa je prejel tudi posebno priznanje Ekumenske žirije. Sestavljajo jo člani mednarodnih filmskih organizacij Interfilm in Signis, ki od leta 1992 podeljujejo nagrade za najboljši film iz tekmovalnega programa, panorame in foruma.

Parada je nastala v koprodukciji Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. V Sloveniji se število tistih, ki so si v kinematografih ogledali film, že približuje številki 25 tisoč. Na Hrvaškem ga je videlo 120 tisoč gledalcev, v Srbiji pa več kot 300 tisoč.

Zmagovalec 62. Berlinala je sicer italijanski film Cesare deve morire (Cezar mora umreti) bratov Paola in Vittoria Tavianija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.