Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Film posnel zaradi pokojnega agenta

Varna hiša
1/9
Dijana Karantanija Cinemas
V akcijskem trilerju Varna hiša v režiji Daniela Espinose se na filmska platna vrača Denzel Washington.

Denzel Washington v filmu Varna hiša, ki je nastal pod režisersko taktirko Daniela Espinose, igra bivšega agenta Cie Tobina Frosta, ki je izdajal agente in prodajal vojaške šifre sovražnikom, zdaj pa postane zapornik, ki ga v varni hiši varuje mladi agent Cie Matt Weston (Ryan Reynolds). Neznanci kmalu napadejo varno hišo in poskušajo umoriti Frosta. Tako Weston in Frost za las uideta smrti in zapustita varno hišo.

Washington se je filma v bistvu lotil iz spoštovanja do svojega lani preminulega agenta. "Ed Limato je umrl julija lani in to je bil zadnji projekt, ki ga je imel v mislih zame. Nekako sem čutil, da moram to storiti, ker sem vedel, da je bila to zadnja stvar, ki jo je želel od mene," je povedal o svoji odločitvi za nastop v filmu, pri katerega zgodbi je tudi sam sodeloval. "Z Danielom Espinoso, Scottom Stuberjem in še tremi drugimi pisci smo več mesecev delali na zgodbi. Želeli smo iti globlje, jo narediti bolj smiselno. Jaz sem mojster logike. Vedno hočem vedeti, zakaj se stvari zgodijo tako, kot se," je še dodal. Za režiserja Espinoso je slavni hollywoodski igralec našel le pohvalne besede. "Je zelo strasten in nadarjen," ga je pohvalil.

Svoj lik nekdanjega Cijinega agenta pa je Washington opisal: "Vidim ga kot sociopata. Malce sem raziskoval in ugotovil, da 80 odstotkov ni nasilnih, hočejo le nadvladovati. Tobin se sam sebi ne zdi zloben. Preprosto meni, da ima on prav, vsi drugi pa ne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.