Magazin > Film & Glasba & TV
2318 ogledov

Filmi, ki jih ne smete zamuditi

karantanija
Filmske poslastice, v katerih boste lahko uživali v januarju in februarju.

Prihaja slabše vreme, ki je idealno za obisk kinematografov. Že v prvih dveh mesecih se lahko veselimo odličnih filmov, ki vam bodo zagotovo polepšali popoldneve ali krajšali sive večere.

M3GAN (M3GAN) – 12. januarja

Januarja bomo v grozljivki z naslovom M3GAN spoznali robota v podobi dekleta po imenu M3GAN, ki bo postala del družine, a pričela živeti svoje življenje. Grozljivko je režiral Gerard Johnstone, scenarij je napisala Akela Cooper, ki je skupaj z Jamesom Wanom napisala tudi zgodbo. 

ENKRATNI MARE (THE AMAZING MAURICE) – 12. januarja

Na velika platna prihaja zgodba o uličnem mačku po imenu Mare, ki si je domislil popolne prevare za služenje denarja, a mora razrešiti skrivnost mesta v animirani avanturi z naslovom Enkratni Mare. Na režiserski stolček animirane pustolovščine je sedel Toby Genkel, sorežiser je Florian Westermann, scenarij je napisal Terry Rossio. V sinhronizirani različici so svoj glas animiranim junakom posodili Tomaž Krt, Urška Majdič, Uroš Steklasa, Ernest Fejzić, Gaj Trček, Špela Kravogel, Nejc Heine, Tjaša Steklasa Horvat, Goran Mikić, Sergej Čiča in drugi.

BABILON (BABYLON) – 19. januarja

Vrnili se bomo v dvajseta leta prejšnjega stoletja v Hollywood v epskem filmu z naslovom Babilon. Na režiserski stolček je sedel Damien Chazelle (dobitnik oskarja za režijo filma Dežela La la), ki je za film napisal tudi scenarij. Zgodba je postavljena v Hollywood, v dobo jazza v dvajseta leta 20. stoletja, med prehodom iz nemih v zvočne filme in vključuje odlično igralsko zasedbo – v glavnih vlogah zaigrajo Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Tobey Maguire in Olivia Wilde.

KLUB MORILCEV (ASSASIN CLUB) – 26. januarja

Konec januarja v kinematografe prihaja akcijski film z naslovom Klub morilcev. Zgodba spremlja morilca, ki mora ubiti sedem ljudi, a ugotovi, da so tudi njegove tarče morilci, ki hočejo ubiti njega. Na režiserski stolček je sedel Camille Delamarre, scenarij je napisal Thomas Dunn, v glavnih vlogah pa zaigrajo Henry Golding, Sam Neill, Daniela Melchior, Noomi Rapace in Jimmy Jean-Louis.

TRKANJE V KOČI (KNOCK AT THE CABIN) – 2. februarja

Na velika platna prihaja nova mojstrovina vizionarskega režiserja M. Nighta Shyamalana, srhljivka z naslovom Trkanje v koči, ki bo družino na počitnicah postavila pred nepredstavljivo preizkušnjo. Srhljivko je režiral, napisal scenarij in produciral M. Night Shyamalan, v glavnih vlogah pa zaigrajo Dave Bautista, nominiranec za nagradi tony in emmy Jonathan Groff, Ben Aldridge, nominiranka za nagrado BAFTA Nikki Amuka-Bird, novinka Kristen Cui, Abby Quinn in Rupert Grint

POSVETITEV (CONSECRATION) – 9. februarja

Februarja na velika platna prihaja grozljivka z naslovom Posvetitev, ki spremlja zgodbo Grace, ki se po sumljivi smrti svojega brata duhovnika odpravi iskat resnico v oddaljeni samostan na Škotskem. Film je režiral Christopher Smith, ki je skupaj z Lauriejem Cookom tudi napisal scenarij. V glavnih vlogah zaigrajo Jena Malone, Danny Huston, Thoren Ferguson, Will Keen in Janet Suzman.

karantanija | Avtor:


NEKAJ SLADKEGA (NEKAJ SLADKEGA) – 16. februarja

Valentinovo bo še posebej sladko, saj na velika platna prihaja romantična komedija zmešnjav, polna preobratov in zabavnih zapletov z naslovom Nekaj sladkega. Slovenski film balkanskega temperamenta, ki spremlja zgodbo organizatorke marketinške konference, ki mora za svetovno znanega guruja v zadnjem hipu najti zamenjavo, je režiral komik Tin Vodopivec, ki je skupaj z Urško Majdič napisal scenarij. Vodopivec in Majdičeva tudi zaigrata v filmu, v glavnih vlogah pa zaigrajo Saško Kocev, Jelena Jovanova, Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, skupina Joker OUT, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik, Zinaida Dedakin, Nikola Silić in Aleksandar Mikić.

MEDVED NA KOKI (COCAINE BEAR) – 23. februarja

V kinematografe prihaja šokantna zgodba o medvedu na kokainu, ki je bila posneta po resničnih dogodkih, v srhljivki z naslovom Medved na koki. Po strmoglavljenju letala, polnega kokaina, je medved zaužil velike količine droge in pričel s krvoločnim plenjenjem. V srhljivki zaigrajo Keri Russell, dobitnica emmyja Margo Martindale, dobitnik emmyja Ray Alden Ehrenreich, O'Shea Jackson Jr., Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince in novinec Scott Seiss. Srhljivko je režirala Elizabeth Banks, ki je tudi producentka filma, scenarij je napisal Jimmy Warden.

MOJA POREDNA VILA (MY FAIRY TROUBLEMAKER) – 23. februarja

Konec februarja na velika platna prihaja animirana pustolovščina z naslovom Moja poredna vila, ki spremlja zgodbo vile, ki se izgubi v svetu ljudi in odkrije svojo pravo usodo. Na režiserski stolček animirane komične pustolovščine je sedla Caroline Origer, scenarij je napisala Silja Clemens, glavnim likom pa so svoje glasove posodili Aileen Mythen, Lucy Carolan, Alex Avenell, Paul Tylak, Brandan McDonald, Doireann Ni Chorragain, Alex Kelly, Luke Griffin, Paul Tylak, Justin Anene, Alex D'Attoma, Mary Murray in drugi.

karantanija | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.