Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Filmi, punk in psiho

scena 10.09.13. OFENZIVA SKUPINSKA, foto: arhiv kina siska Arhiv Kina Šiška
Kino Šiška bo ob četrtem rojstnem dnevu praznoval s koncerti, projekcijami filmov, razstavo in instalacijo.

Z razstavo beograjske street art scene Izhod skozi luknjo čudes in grafitarskim jam sessionom domače grafitarske ekipe 1107 se bo danes v Kinu Šiška začelo štiridnevno praznovanje četrte obletnice tega urbanega kulturnega centra, ki je v Ljubljano privabil vrsto zanimivih in znanih glasbenih imen, občasno pa gostil tudi predstave, razstave in filmske projekcije.

V enako raznovrstnem duhu, kot CUK Kino Šiška deluje čez leto, bo potekala obletnica. Razstavi bo v četrtek sledila projekcija dokumentarca Damjana Kozoleta Projekt: rak, v petek, ki velja za osrednji dan praznovanja, pa se bo po intermedijskem performansu Časovni diagrami Marka Batiste in Boštjana Čadeža zgodil dvojni koncert zasedb Via Ofenziva in Niet.

Komur do sobote ne bo zmanjkalo sape, si bo na zadnji dan praznovanja lahko ogledal dokumentarec Dušana Moravca Pravi človek za kapitalizem, temu pa bo z novim albumom Human Reich sledil nastop protagonista filma Damirja Avdića, ki bo dan prej koncertiral tudi v portoroškem skladišču soli.

Kmalu jih bo tisoč

V številkah. Od lanskega do letošnjega septembra se je v Kinu Šiška zvrstilo 259 dogodkov, od začetka delovanja septembra 2009 pa se jih bo naslednji mesec nanizalo že tisoč, od tega kar 400 koncertov. Kino Šiška je v zadnjem letu sicer obiskalo 67.500 ljubiteljev dobre glasbe in zanimivih umetniških zvrsti, od septembra 2009 pa skupaj že skoraj 260 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.