Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Filmska napoved v maju: sončno bo!

Kaj pričakovati, ko pričakuješ?
1/22
Kolosej
Maj ne prinaša le toplih pomladnih žarkov in neskončnih radosti, temveč tudi novo filmsko napoved. Vse kaže, da bo ta mesec še kako sončna. Popoldan v park, zvečer pa … v kino, seveda!

Koča v gozdu (The Cabin in the Woods), od 3. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Pet srednješolcev se odpravi na sproščene počitnice v osamljeno kočo v oddaljenem gozdu, toda nevede postanejo žrtve srhljivega znanstvenega poskusa. Pod vplivom drog in spreminjajočih okolij začno podoživljati nočno moro.

Maščevalci (The Avengers), od 3. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Odločni Nick Fury mora združiti največje superheroje – Iron Mana, Stotnika Ameriko, Hulka in druge – in rešiti svet pred zlobnim božanstvom Lokijem.

Prijatelja (Intouchables), od 3. maja, Kino Komuna: Življenji premožnega plemiča Phillipa in revnega kriminalca Drissa ne bi mogli biti bolj različni, toda usoda preplete njuni poti. Invalidni Phillipe išče negovalca in med prijavljenimi kandidati naleti na Drissa.

Ulični ples 2 (StreetDance 2), od 3. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Mojstrski ulični plesalec Ash doživi popolno ponižanje, ko ga pred številnimi gledalci zlobno osmešijo domišljavi plesalci skupine Invincible. Obljubi jim maščevanje na plesnem odru in se v iskanju popolne ekipe odpravi po svetu.

Habemus Papam: imamo papeža (Habemus Papam), od 3. maja, Kinodvor: Nad Sikstinsko kapelo se kadi bel dim. Trg svetega Petra je poln nestrpnih vernikov. A ko glasnik zbrani množici slavnostno naznani: »Habemus Papam!«, se izza balkona zasliši le paničen krik.

Filmski teden Evrope 2012, od 5. do 12. maja, kinodvorane v Ljubljani, Mariboru, Celju, Velenju, Sežani, Slovenj Gradcu, Izoli, Novi Gorici in Radovljici: Brezplačne projekcije izbranih evropskih filmov. Spremljajte program v podsekciji Scene Kaj dogaja?.

Pobalinka (Tomboy), od 9. maja, Kinodvor: Drugi film avtorice Vodnih lilij je zgodba o nedolžni otroški prevari, ki razkrije nepričakovane resnice o odnosih med otroki, otroki in starši, ter o še bolj zapletenem razmerju med srcem in telesom. Očarljivo, zabavno in lahkotno kot dolg poletni dan.

21 Jump Street: Mladenič v modrem (Jump Street), od 10. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Nerodni Morton in nespametni Greg se po nesporazumih v srednji šoli spoprijateljita na policijski akademiji in s skupnimi močmi diplomirata.

Jekleno nebo (Iron Sky), od 10. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Ob udarnih ritmih slovenske skupine Laibach se nad Zemljo zgrnejo neznana vesoljska plovila. Upravljajo jih nacisti, ki so po porazu v 2. svetovni vojni zbežali na temno stran Meseca in ustvarili novo vojsko za invazijo in pokoritev sveta.

Prijatelja (Intouchables), od 10. maja, Planeti Tuš: Življenji premožnega plemiča Phillipa in revnega kriminalca Drissa ne bi mogli biti bolj različni, toda usoda preplete njuni poti. Invalidni Phillipe išče negovalca in med prijavljenimi kandidati naleti na Drissa.

Temne sence (Dark Shadows), od 10. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Premožnega mladeniča Barnabasa ljubosumna čarovnica v 18. Stoletju opere ljubezni, spremeni v vampirja in zakoplje v temačni grob. Leta 1972 Barnabas vstane od mrtvih in priskoči na pomoč obubožanim potomce svoje družine.

Izpovedi eko-terorista (Confessions of an Eco-Terrorist), od 15. maja, Kinodvor: Aktivistični dokumentarec Izpovedi eko-terorista je pripoved o tolpi okoljevarstvenih piratov, polna humorja, razburljivih akcijskih prizorov in ekscentričnih likov – resničnostni šov, ki je nastajal celih trideset let.

Najsrečnejše dekle na svetu (Cea mai fericita fata din lume), od 16. do 20. maja, Kinodvor: 19-letna Delia prihaja iz revne družine. Udeleži se igre na srečo in kot srečna izbranka prejme drag avtomobil. Preden ji ga družba, tovarna osvežilnih napitkov, preda, pa mora posneti kratko reklamo …

Diktator (The Dictator), od 17. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Kraljevino Wadijo ljubeče vodi diktator Aladeen. Ker ne želi, da bi njegovo ljudstvo izpridila nemoralna svobodomiselnost zahodnjakov, se Aladeen odpravi v New York, kjer Američani spremenijo njegovo zunanjost …

Kaj pričakovati, ko pričakuješ? (What To Expect When You're Expecting), od 17. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Pet različnih parov se sooča z enako težavo - kako prebroditi težave in življenjske spremembe v času nosečnosti in pričakovanju prvega otroka?

Ločitev (Jodaeiye Nade raz Simin), od 23. maja, Kinodvor: Simin, ki bi rada zapustila Iran in tako omogočila hčerki boljše življenje, zaprosi za ločitev, saj njen mož Nader noče zapustiti svojega bolnega očeta.  Ločitev je letošnji oskarjev nagrajenec za najboljši tujejezični film.

Možje v črnem 3 3D (Men In Black III 3D), od 24. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Agent J odkrije, da je zlobni vesoljski veleum Boris spremenil zgodovino in iz nje izbrisal J-jevega sodelavca K-ja, zato se J odpravi nazaj v leto 1969, da bi popravil napako.

Muharjenje v Jemnu (Salmon Fishing in the Yemen), od 24. maja, Kolosej Ljubljana: Svetovalka Harriet skuša britanskega ribiškega uradnika Freda navdušiti za podporo projekta jemenskega šejka. Ta želi v puščavskem Jemnu razviti muharjenje na losose, a Fredu se to zdi neizvedljivo …

Otok v Ljubljani: Preprosto življenje (Tao Jie), 28. maj, Kinodvor: Mojstrovina hongkonške režiserke, v kateri drobna družinska zgodba, ganljiva epizoda iz običajnega življenja dveh običajnih ljudi, preraste v nežno in iskreno odo starosti, obarvano z blagim humorjem.

Otok v Ljubljani: Randevu s francoskim filmom: L'Apollonide: Spomini zaprte hiše (L'Apollonide: Souvenirs de la maison close): Zaton devetnajstega stoletja. Pariški bordel L'Apollonide živi svoje zadnje dni. Dekleta, ki delajo v tej razkošni hiši užitkov, so ujetnice, zaščitene pred zunanjim svetom.

Kino Otok (Isola Cinema), od 30. maja do 3. junija v Izoli: 8. Mednarodni filmski festival. Več o programu boste v tednu dogodka našli v podsekciji Scene Kaj dogaja?.

Pupijeva dogodviščina (SeeFood), od 31. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Morska psa Pupi in Julij med preganjanjem rib odkrijeta človeška mladeniča, ki na morskem dnu zbirata ribja jajčeca in jih odneseta na kopno. Pupi se odpravi za njima in odkrije, da bodo jajčeca končala v ribji restavraciji.

Sneguljčica in lovec (Snow White and the Huntsman), od 31. maja, Kolosej, Planeti Tuš: Zlobna kraljica vlada z železno roko in zlorablja temne uroke za ohranjanje večne lepote in mladosti. Ko izve, da bo njeno lepoto prekosila kraljična Sneguljčica, se odloči mladenko ubiti in zaužiti njeno srce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.