Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Filmska zgodba zgodovine Jugoslavije

Cinema Komunisto Kino Metropol
V Kinodvoru si lahko nocoj ob 19. uri premierno ogledate film Cinema Komunisto (Cinema Komunisto), zgodbo o filmskem studiu, kjer je nastajala zgodovina Jugoslavije.

Cinema Komunisto je zgodba o filmskem studiu, kjer je nastajala zgodovina Jugoslavije. Je zgodba o človeku, ki je vsak večer obsesivno gledal filme, medtem ko je podnevi vodil državo ter bral in popravljal scenarije bodočih filmov. Je tudi zgodba o času, ko je Jugoslavija veljala za Hollywood vzhoda.

V zakulisje zlatega obdobja jugoslovanske filmske industrije vas popeljejo dolgoletni Titov osebni kinooperater Leka Konstantinović, njegov najljubši režiser Veljko Bulajić, zvezda partizanskega filma Bata Živojinović in drugi.

Kolaž prizorov iz pozabljenih jugoslovanskih filmov, arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev pripoveduje zgodbo o vzponu in padcu 'Hollywooda vzhoda' in o ustvarjanju mita o Jugoslaviji na filmskem platnu. Prvenec mlade srbske režiserke je nostalgična, grenko-sladka zgodba o državi, ki ne obstaja več ... razen v filmu.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.