Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Filmske sladkosti za otroke in mlade

Loti in skrivnost mesečevega kamna
1/6
Kinodvor
V petek se ob 17. uri v Kinodvoru z danskim celovečernim filmom Zmagali bomo (Drømmen) odpirajo Frikadele, teden nordijskega filma za otroke in mladino.

Med 27. aprilom in 6. majem bodo lahko otroci in mladi v ljubljanskem mestnem kinu svoj čas prebili na Tednu nordijskega filma za otroke in mlade. Frikadele, kot se teden imenuje, bo postregel z razburljivimi filmi, ki mlade gledalce ne bodo pustili ravnodušne.

Od mesnih kroglic do mesečevega kamna
Če boste v petek otvoritveni film zamudili, se v soboto ponuja še ena priložnost. Film, ki pripoveduje zgodbo o trinajstletnem dečku Fritsu, ki ga navdihnejo besede in sanje dr. Martina Luthra Kinga o boljšem življenju zatiranih ljudi, bo na sporedu ob 11. uri. Frits vas bo popeljal v vaško okolje na Danskem, v leto 1969, ko se deček nekega dne zoperstavi ravnatelju. Začne se pravi boj proti nesmiselnim avtoritetam. Zgodba temelji na resničnih dogodkih.

28. aprila ob 17. uri in 30. aprila  ob 10. uri si lahko ogledate predpremiero ljubkega risanega filma Loti in skrivnost mesečevega kamna (Lotte ja kuukivi saladus), ki je primeren za otroke od sedmega leta dalje. V nenavadni dogodivščini psičke Loti se srečamo s triuhimi zajci, pujsom – slavnim zbirateljem dežnih kapljic, ki hrani celo deževnico z okusom kuhanega korenja –, obiščemo muzej pajkovih mrež, roza deželo sanj in otok pingvinov.

Raper Risto (Risto Räppääjä) prihaja na filmsko platno 29. aprila ob 15. uri in 1. maja ob 10. uri. Risto je star deset let in obožuje igranje bobnov. Ko se v blok, kjer živi s teto Sereno, preseli deklica Nelly, je Risto grozno sramežljiv pri navezovanju stika. Ko teta Serena napiše ljubezensko pismo sosedu Lennartu, pa le-to pristane v Nellyjinih rokah, v zmotnem prepričanju, da ga je napisal Risto …

Kot predfilm bodo v Kinodvoru pred vsakim celovečernim filmom prikazali švedski kratki animirani film Mesne kroglice (Köttbullarna). Avtor filma je Johan Hagelbäck, čigar kratke animirane filme bodo prikazali tudi v posebnem programu Švedske mesne kroglice, ki bo na sporedu 5. in 6. maja.

Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki ste projekcijo nordijskih pustolovščin zamudili. V sredo, 2. maja, bo ob 10. uri na sporedu Čarobno srebro (Julenatt i Blåfjell), v soboto, 5. maja, pa Max v zadregi (Max Pinlig).

Impro gledališče za otroke
V dvodnevni delavnici, 1. in 2. maja, bodo otroci, stari od osem do 12 let, lahko spoznali prve osnove improvizacijskega gledališča, v katerem igralci govor in gib razvijajo sproti. Mentor delavnice bo Goran Završnik, improvizator na odru, ulici in v glasbi ter mentor na celoletni šoli improvizacijskega gledališča v Kamniku. Delavnica je brezplačna, prijave pa sprejemajo na: kinobalon@kinodvor.org.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.