Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Filmski zmenek s Hadewijch

Hadewijch Kinodvor
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Hadewijch (Hadewijch).

Celine (Julie Sokolowski), dvajsetletna študentka teologije, si nadene ime Hadewijch, po nizozemski pesnici in mistikinji iz 13. stoletja, ter odide v samostan. Sestra prednica, ki jo slepa in ekstatična vera mladega dekleta šokira, zahteva, naj zapusti samostan in poišče svoje poslanstvo drugje. Hadewijch znova postane Celine, mlada hči francoskega ministra. Spozna Yassina (Yassine Salim), Afričana iz pariškega predmestja, ki ji predstavi svojega brata Nassirja (Karl Sarafdis), zavednega muslimana in verskega učitelja. Strastna ljubezen do Boga, bes in neznanska želja po samožrtvovanju popeljejo Celine po nevarnih poteh med božjo milostjo in blaznostjo.

Hipnotična študija o možnostih in posledicah, ki jih prinaša absolutna ljubezen do boga, je hkrati sodobna reprezentacija hrepeneče želje, da bi ljubili in bili ljubljeni, v kateri se mešata divji bes in milina.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.