Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Filmski zmenek s Kuskusom

Kuskus Kino Metropol
V Kinodvoru si lahko vsak mesec ogledate sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam. Nocoj ob 19. uri boste na zmenku s filmom Kuskus (La graine et le mulet).

Slimane Beiji (Habib Boufares) je šestdesetletni tunizijski emigrant, ki ga nekega dne po petintridesetih letih dela v ladjedelnici nepričakovano odpustijo. Osramočen, ker ne more več preživljati svoje družine, bi rad kupil staro ladjo in odprl restavracijo, v kateri bi kot hišno specialiteto ponujal kuskus bivše soproge. Na poti do uresničitve svojih sanj se mora spopasti z arogantnimi bankirji, nejevoljnimi vladnimi uslužbenci in z nenehnim prigovarjanjem sinov, da se vrnejo v domovino. Slimanova edina zaveznica je njegova energična in ljubeča hči Rym (Hafsia Herzi).

Film francosko-tunizijskega režiserja s svojo ganljivo pripovedjo o stiskah in preizkušnjah nekega moža in o sanjah, ki ga navdihujejo, zareže prav v srce spreminjajoče se družbe. Kuskus, ki so ga navdušeni francoski filmski kritiki v hipu označili za mojstrovino, je ovenčan s številnimi nagradami in priznanji, med drugim štirimi cezarji, štirimi nagradami na festivalu v Benetkah in prestižno nagrado Louis Delluc.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.