Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

"Fiona je bila vedno bojevnica"

Cameron Diaz je uživala v snemanju vseh filmov o Shreku. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V slovenske kinematografe prihaja še zadnje poglavje prikupnega Shreka. Njegovi izvoljenki Fioni je glas posodila igralka Cameron Diaz, ki ji je princesa močno prirasla k srcu.

Kako je serija filmov Shrek vplivala na vaše življenje in kariero?
Zelo veliko. Zanimivo je, da se pri filmu Shrek za vedno zelo najdem v svoji vlogi. Pomislila sem že, zakaj končujemo. Šele zdaj, ko je vsega konec, se zavedam, kaj sem imela. Še vedno nisem povsem dojela, kako velik del mene sta postala Fiona in Shrek v teh desetih letih. Še vedno imam v mislih, da me bodo poklicali in bomo začeli snemati novega in se še naprej družili s Shrekom, Donkeyjem in Pussom. Tega žal ne bo več.

In kako se ob tem počutite?
Resnično žalostno. V čast mi je bilo sodelovati pri tem projektu, saj je lepo biti del nekega projekta. Ne le zaradi uspeha, temveč da spoznaš odzive ljudi, vidiš, kaj ljudem film pomeni.

Mislite, da se bo podoba princese pri otrocih spremenila?
Ja, Fiona je to spremenila že od samega začetka. Ko je enkrat sprejela, da je tudi sama grdobec, je ugotovila, da je takoj, ko je zapustila grad, bila sama sposobna zapustiti grad. Ves čas je bila v gradu in upoštevala pravila, ki jih imajo pravljice. V zadnjem delu pa je prava borka, ki se bori za tisto, v kar verjame. Mislim, da je to pomembno.

Katero Fiona imate raje – ženo in mati ali bojevnico?

Fiono sem vedno videla kot bojevnico. Da bo šla v bitko in branila svoje najdražje, svojo družino, prijatelje in kraljestvo. Vedno sem vedela, da je takšna, ker je takšna dejansko ves čas bila. Shrek je pri njej vedno iskal vodjo. Sama ima vedno veliko moči. Takšna Fiona je zame še vedno ista Fiona. V vseh filmih je bila enaka, meni pa je bolj všeč kot grdobka.

Cameron Diaz Fiona | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



V čem ste se v zadnjih desetih letih, ko ste snemali, najbolj spremenili?
Zagotovo sem odrasla. Bolj sem zrela kot nekoč. Sicer sem še vedno po duši štirinajstletni fant (smeh). Moje življenje je zdaj zagotovo drugačno kot takrat, ko sem imela 27 let.

Režiser je povedal, da imate veliko energije. Kako jo ohranjate?
Ne vem, jo kar imam. To je noro (smeh). Utrujena sem bila pred tremi tedni, ko sem šest mesecev snemala s Tomom Cruisom, nisem imela odmora in snemala sem še en film, ki je zahteval veliko časa in energije. Če dovolj spiš, si napolniš baterije in potem je lažje.

Lik Fione ste igrali zelo dolgo. Kaj je bil za vas največji izziv?

Resnično uživam, ko govorim o tem filmu. Dati glas liku je bilo čudovito, največje veselje pa je bilo to, da sem lahko vse to delila z ostalimi in slišala, kaj so ljudje od tega odnesli.

Kako je bilo delati s tako zabavnimi soigralci -  Mikom Myersom, Eddiejem Murphyjem in Antoniom Banderasom?
Nikoli nisem delala z njimi! Na tiskovni konferenci sem jih gledala in pomislila, kako so vsi zabavni, z njimi pa nisem preživela veliko časa. Veliko sem se vsa ta leta, ko smo snemali, smejala in v tem uživala vsako sekundo.

Zakaj je Shrek tako edinstven kot pravljica?
Mislim, da je odlično imeti štiri filme, saj so kot štiri različna poglavja v življenju.
Najprej se spoznaš in zaljubiš, spoznaš njegove ali njene prijatelje in družino, si ustvariš svojo družino in si zadovoljen s tem, kar imaš. Vse te stvari so za nas vse zelo pomembne.

Zakaj so vsi Shrekovi filmi gledalcem tako blizu?
Zato, ker so jih gledali deset let. Gledalci so se navezali, starejši še posebej na prelomnice v življenju, ki so jih doživljali skozi Shreka. Vsakič, ko pride nov Shrek, ljudje hočejo še več.

Kako se bomo Shreka spominjali čez deset ali dvajset let?
Tako kot zdaj. Ko ga bomo gledali nazaj, se bomo spomnili, da nam je dal drugačen pogled na pravljice. Gre za drugačno mišljenje in mislim, da gre za odlično predstavitev, kako se vidimo kot ženske in kaj nudimo svojim otrokom. Seveda se bo to lahko spremenilo. Čez deset let bomo lahko imeli popolnoma drugačne ideale. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, vendar verjamem v Shreka in mislim, da se ga bomo spominjali zelo pozitivno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.