Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

"Fjužnoidni brejki" stresli K4

JFB je fasciniral s starimi hiti vse od divjih Prodigyjev in zverinskih Beastie
1/58
Žurnal24 main
Zadnji dan v februarju, 29. namreč, je ljubljansko podzemlje na Fusion Breaks Eventu spojilo vse od brejkov, hiphopa do turntablizma in drum'n'bassa (DNB).

Zlitje vseh teh opojnih zvrsti sodobne glasbe je pripadalo JFB-ju, ki je pri nas gostoval pred dvema letoma z DNB-setom in pri katerem gre poleg njegovega ambicioznega vzpona izpostaviti predvsem njegovo zmago na tekmovanju dmc v Veliki Britaniji.

Prijetno razpoloženje je torej polnilo veliko plesišče, kjer je bila publika deležna požirka JFB-jeve mešanice različnih ritmov, med njimi je fasciniral s starimi hiti – vse od divjih Prodigyjev, zverinskih Beastie Boysov pa do Cypress Hill, rdečo nit med komadi pa je šival s "skrečanjem", nad katerim se je množica vedno znova navduševala in se ogrevala zanj. Postregel je tudi z medenim zlitjem DNB-ja in jungla, evforičen vtis sta naredila predvsem Kiss Kiss Bang Bang, precej sveža dobrota High Contrast ter jungle remix komada Bam Bam, ki je pred leti nastal pod rokami Dread-e Maximuma in Sister Nancy.

Brez dvoma je tokratni Fusion Breaks žur presegel pričakovanja, saj so poleg "fjužnoidnih brejkov" na velikem plesišču telesca na malem obračali pomladni zvoki funka in rare groovesov, ki so jih sejali Udo Brenner, Bakto in Woo-D. Morda že kar preveč pomladne dneve, a še vedno hladne večere tovrstni žuri zelo dobro popestrijo, eden izmed njih je zagotovo minuli, ki je pogrel megleni konec meseca.

Za poslastico vam ponujamo še ogled uspešnice Kiss Kiss Bang Bang, DJ High Contrast.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.