Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Franc: "Fakija sem posvaril, naj pazi"

2015kmetija:nov začetek Saša Despot
Kmetija: Nov začetek. Franc, ki je v finalu šova izgubil proti Fakiju, o najtežjem trenutku na kmetiji, zaradi katerega je razmišljal celo o predčasnem odhodu domov.

Zmaga vam je za las ušla. Ste razočarani?
Kje pa! Zmagal je moj fant. Zmago mu privoščim.

Kako ste se počutili v areni? Je hudo tekmovati proti nekom, ki ti je pri srcu?
Nikogar se nisem bal, prav tako nisem imel nobene treme. Dal sem vse od sebe. Zmaga pa vedno najboljši.

Vam je kaj žal, da ženi niste bolj pomagali v kuhinji? Morda bi olupili kakšen krompir več …
Tudi v prihodnosti ga bo lupila le moja žena. Mi imamo doma točno določeno, kdo kaj počne. Jaz hodim po hlevu, žena pa po kuhinji.

Vaša nekdanja sotekmovalka Barbara I. je rekla, da ste ostali v letu 1800. Kako to komentirate?
Naj misli, kar hoče, jaz pa si mislim svoje … Morala bo več delati, pa ne z jezikom, ampak z rokami, če bo hotela v življenju kaj doseči. Zaradi nje me prav nič ne boli glava.

V šovu ste večkrat napovedali svoj odhod. Ste to mislili resno?
Dvakrat se je zgodilo, da so mi malo popustili živci in sem začel razmišljati, kaj naj naredim. Takrat je do mene prišel Faki, ki me je potolažil in zagotovil, da nam bo s skupnimi močmi uspelo.

Kdaj vam je bilo najtežje?
Prizadelo me je, ko smo morali razžagati cel kup drv, za nagrado pa smo dobili dve torti. Raje bi videl, da bi namesto tort dobili kruh. Takrat mi je padla motivacija.

Kako je vrnitev že izpadlih tekmovalcev na kmetijo vplivala na vzdušje?
Bruno, Miha, Faki, Niko in jaz smo ves čas držali skupaj. Prepričan sem, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. Ko so prišli, sem takoj rekel, da bi bilo bolje, da bi ostali doma, saj bodo delali zdrahe in nam pod noge metali polena. Za razliko od nas so videli posnetke oddaj, vedeli so, kaj se je dogajalo … Vedel sem, da bodo zamere. Fakija sem posvaril, naj pazi, kaj govori, da ne bo prehitro odšel domov. Ubogal me je.

Glava družine ste bili kar osemkrat. Se je vaše vodenje tekom šova spremenilo?
Nič se nisem spremenil. Tekmovalcev nikoli nisem silil v delo. Konja, ki dela, pusti pri miru. Udari tistega, ki je len. Tudi lene konje smo imeli …

Do žensk ste bili zelo kritični. Vam je za kakšno besedo sedaj žal?
Prav nič. Opravičujem se ženskam, ampak te ženske, ki so bile v šovu … Po treh mesecih skupnega življenja človeka lahko dobro oceniš.

Kaj pa je na vaš nastop rekla vaša žena?
Nič ni komentirala. Z mano je bila zadovoljna. Moja žena je zlata žena. Pogledal sem si nekaj posnetkov in moram priznati, da so nekatere izjave celo mene presenetile. Ko si razburjen, ti hitro kaj uide. Ni pa mi žal za niti eno besedo.

Kako ste gledali na parčke v šovu in na njihove spore?
Jaz bi parom vstop v šov prepovedal.

Kako gledate na konec ljubezni med Nikom in Majo?
Zelo sem vesel. Ne rečem, da je kdo od njiju slab človek. Ni pa dobro, če človek trpi. Niku sem večkrat rekel, naj zamenja spodnjice, saj mu je na voljo cela trgovina s spodnjim perilom. Vrzi „gate“ stran in si nabavi druge! Zakaj bi se delal lepega, če ne gre. Kje pa piše, da moraš trpeti.

Ali morda sedaj cenite kakšno stvar bolj, kot ste jo cenili pred šovom?
Ljudi je treba cenite, a samo ta prave.

Komentarjev 2
  • fritolin 20:49 14.december 2015.

    Pa dobro no, kdaj bo konec s temi primitivci in s tem FahrudinomA imate placan dogovor, vi ste edini portal ki kar nabija s to kmetijo do onemoglosti....

  • antitrust 16:54 14.december 2015.

    Hahaha...naiven ko k..! Fakiču omogučio 50.000