Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Funkovska E.V.A. navdušila

Eva Moškon
1/17
Žurnal24 main
E.V.A. oziroma Electric Venom Agency je v polnem Sputniku navdušila in prepričala, da je elektro funk trenutno zelo v trendu.

Eva Moškon, pevka skupine E.V.A., je bila ob pozitivnem in toplem odzivu ljudi, ki so včeraj prišli na predstavitev albuma Pridi greva, vidno ganjena. "Sploh ne znam opisati, občutki so izjemno lepi. Mislim, da je to kot pri vsaki mami, ki rodi, sama sicer še nisem imela te sreče, ampak za album sem res dolgo dihala. Prevzel me je en posebno blažen občutek," je povedala Eva.

Skupina, ki jo sestavljajo Eva, kitarista Andrej Pekarovič  in Luka Vehar,

Vzeli smo si ga na easy.
Eva o snemanju

klaviaturist Mitja Kavčič in basist Piero Malkoč, si je za snemanje albuma Pridi greva vzela čas, kar se je včeraj z odličnim koncertom in dodelanim zvokom izkazalo za pravilno odločitev. "Vzeli smo si ga na easy, nismo se za štirinajst dni zaprli v studio in neprekinjeno snemali, ampak štiri, pet mesecev mirno delali. Nismo čutili pritiska, da moramo cel album posneti naenkrat," je snemanje opisala Eva.

Album je obarvan plesno z elementi housa in funka, ki so jih člani skupine želeli izraziti. "Album je nekakšna mešanica vsega, komadi niso tako prepoznavni, da bi za njih lahko rekel, da gre za zasedbo E.V.A., ampak bomo potrebovali še nekaj časa, da bomo res opozorili nase. Mogoče bo druga plošča že prepoznavnejša. Pred dvema letoma, ko smo začeli skupaj delati, se nismo glasbeno poznali in se kar vrgli v delo," je album opisala pevka.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Po duetu z Janom Plestenjakom, s katerim je Eva zaslovela, bi pričakovali, da bo pevka nadaljevala solo kariero, a so bile njene želje drugačne. "Delati z bendom je bila moja želja že od 12. leta. Da sem se v glasbenem prostoru pojavila z Janom Plestenjakom, je bila samo neka priložnost v mojem življenju in ne nekaj, o čemer bi sanjala od nekdaj. Sodelovanje se je izkazalo za eno najboljših odločitev v mojem življenju, saj sem dobila nekaj kilometrine in vpogleda v glasbeni svet," pravi Eva, ki jo mnogi še vedno opisujejo z besedami ''tista Eva, ki je pela z Janom'', a jo takšne primerjave prav nič ne zmotijo.

Na predstavitev albuma je prišel tudi Dragan Bulič, ki je bil za svoje delo na

Vsakič, ko sva se srečala na Prešercu, sem jo vprašal, kdaj bo album.
Dragan Bulič

področju glasbene kulture letos nagrajen z viktorjem za življensko delo. Bulič je bil nad zvokom skupine navdušen. "Za Evo sem vesel, da je končno dočakala ta projekt. Kdaj pa kdaj sva se srečala s kolesi na Prešercu in vsakič sem jo vprašal, kdaj bo plošča. Zdaj je končno tu. Ko sem videl, da se je projekta lotila s skupino, sem pričakoval, da bo glasba bolj rockersko usmerjena, a vidim, da gre za popolnoma diskoiden, trendovski izdelek, ki gre v uho in potegne za sabo plesalca. Punca ima lep vokal in upam, da ne bo ostala le pri enem projektu.

Ta teden je bil na slovenskem glasbenem področju pester, kar je Buliča razveselilo. "Presenečen sem, da so se, glede na naše majhno tržišče, v kratkem izdale tri plošče; Eva, MI2, naslednji teden pa bo ploščo izdal Janez Bončina - Benč. To je za takšno majhno tržišče res spodbudno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.