Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Galo Halo bi napolnilo vsaj 700 ljudi

Nevermind Arhiv skupine
Če vaša zbirka zgoščenk vključuje tudi Nevermind, album nekdanje ameriške zasedbe Nirvana, je novica o dogodku Nevermind, ki se bo 24. septembra zgodil v Gali Hali na Metelkovi v Ljubljani, več kot navdušujoča. Na družabnem omrežju Facebook je svojo udeležbo na dogodku Nevermind do danes potrdilo več kot 700 ljudi.

Točno 20 let po izidu legendarnega albuma boste nepozabnim Nirvaninim hitom v živo prisluhnili v Gali Hali, kjer bo 13 domačih izvajalcev Nevermind odigralo v celoti. Vsaka zasedba, med katerimi so Arhibald Arhibaldovich, Atila, Bekko, Dead Dildo Drome, Hexenbrutal, It's Everyone Else, Moveknowledgement, Boštjan Narat, Nikki Louder, Red Five Point Star, Srečna Mladina, ŠKM Banda in We Can't Sleep At Night, bo odigrala eno skladbo z albuma ter jo oplemenitila še z dvema svojima.

Če gre verjeti več kot 700 nadobudnežem, ki so na Facebooku potrdili svojo udeležbo, se poraja vprašanje, ali Gala Hala sploh lahko sprejme tolikšno število obiskovalcev. "Upamo, da bodo ti nadobudneži res vsi prišli. Koncert naj bi se odvil na letnem odru, ki sprejme 900 ljudi, torej prostor še ne predstavlja težave. Prostora se obenem kar držimo, ker je za tak daljši dogodek več kot primeren, zračen itd. Je pa res, da bomo našli tudi primerno rešitev, če nam vreme ne bo naklonjeno," je za Žurnal24.si pojasnila ekipa Specialka, ki stoji za organizacijo dogodka.

Kot pravijo, je Nevermind dogodek točno to, kar so si želeli – specialen. "Dogodek z odlično temo in trinajstimi super domačimi bendi. Seveda mnoge zanima, kakšno priredbo bo naredil ta, kakšno oni. Nekaterim je fino, ker bo toliko dobrih bendov na istem odru. Spet drugi so feni Nirvane ... Eni smo pa vse!"

Boljši od nevarnega Jacka
24. septembra leta 1991 je na ameriški založbi DGC izšel album, ki je nedvomno vplival na tedanjo mladino. Nevermind je vzbudil pozornost vsakega in Nirvana se je zajedla v kri tistih, ki so vsaj ošvrknili začetek devetdesetih, grunge ali pa preprosto prižigali MTV.

Nekaj mesecev po izidu, januarja 1992, si je Nevermind izboril vrh Billboardove lestvice in zasedel prvo mesto, s čimer je izpodrinil Dangerous Michaela Jacksona, številka prodanih izvodov pa je pozneje presegla magičnih 30 milijonov in alternativni rok je našel pot skoraj v vsak dom.

Pred dogodkom bo ob 17. uri okrogla miza na temo Nirvane, ki jo bo vodil glasbeni urednik Radia Študent Luka Zagoričnik, koncertom pa sledi Poslušalnica 69 (50 albumov po izboru Kurta Cobaina, ki jih je zapisal v svoj dnevnik, in 19 dodatnih).

Cena vstopnice v predprodaji je 10 evrov. "Seveda pa si jih je pametno zagotoviti čimprej, saj je zanimanje očitno veliko ...," svetujejo pri Specialki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.