Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Ganljivo presenečenje na Grossmannovem festivalu

Grossmanov festival
1/6
Tina Babič, GROSSMANN
Legendarni igralec Franco Nero je pred odhodom Enza G. Castellarija nazaj v Italijo včeraj v Ljutomeru razveselil režiserja z nagrado za življensko delo.

Festivalu fantastičnega filma in vina Grossmann, ki se bo končal jutri, se je včeraj zvečer pridružil tudi legendarni igralec Franco Nero, najbolj znan kot prvi Django oziroma lik, ki je nato zaživel še v več deset filmih, v predelavi  v režiji Quentina Tarantina pa ga je lani upodobil tudi Jamie Foxx.

Italijanski zvezdnik modrih oči, ki z dolgoletno sopotnico, prav tako igralko Vanesso Redgrave, zdaj živi v Londonu, je s svojim prihodom v Ljutomer počastil zlasti režiserja Enza G. Castelarija, s katerim sta sodelovala pri 12 filmih, Castellari pa ga ima v mislih tudi za svoj naslednji podvig, z njim pa sta se pred Castellarijevo vrnitvijo domov tudi srečala.
 
Zadržani Nero, ki v javnosti velja za zaprtega in nezgovornega človeka, kar je potrdil tudi Castellari, včeraj ni odgovarjal na vprašanja medijev, ki jih je Castellari razvajal s svojo izjemno dostopnostjo, je pa zato toliko bolj veselo pozdravil svojega italijanskega kolega. Nero je režiserja, ki je Ljutomer zaradi osebnih zadev danes že zapustil, namreč presenetil po projekciji njegovega filma Keoma, v katerem igra tudi sam, ter mu podelil nagrado za življenjsko delo, častnega hudega mačka.

Sodelavca in prijatelja sta se pred publiko na na glavnem trgu v Ljutomeru toplo objela in pozdravila. Castellari se je zahvalil za nagrado in napol v šali vprašal, ali zdaj lahko kaj poje, Nero pa bo kaj več o sebi in svojem delu povedal danes zvečer pred projekcijo filmov Django in Companeros.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.