Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Gardenia med nebom in zemljo

Gardenia Arhiv organizatorja
V sklopu projekta Oder med nebom in zemljo bo v Slovenskem narodnem gledališču Maribor ob 19.30 zaživel transvestitski šov Gardenia.

Gardenia je transvestitski šov, je koncert starih šlagerjev, je predstava, v kateri nastopa osem transvestitov in ena "prava" ženska. Je pripoved o norosti, imenovani gledališče, ki začara tako tiste, ki stojijo na odru, kot tiste, ki sedijo pred njim.

Vanessa van Durme, pred operacijo poklicni igralec z akademsko izobrazbo, je po spremembi spola postala poklicna striptizeta. K sodelovanju v predstavi Gardenia je povabila skupino prijateljev in bivših kolegov, osem moških med 57-im in 67-im letom starosti, vseh transvestitov oz. transseksualcev, izmed katerih jih nekaj še nikoli ni stalo na odru.

Predstava se prične z globokim glasom Vanesse Van Durme: "Kabareta Gardenia jutri ne bo več. Dragi gostje, sprejmite v poklon ta prelepi šopek rož." Rožicam je ime André, Richard, Danilo, Gerrit, Dirk, Rudy, Vanessa, Griet in Timur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.