Magazin > Film & Glasba & TV
29115 ogledov

Generalni direktor Planet TV naj bi udaril scenarista

Vladan Andjelković Planet TV
Incident na Planet TV.

Generalni direktor Planet TV, Vladan Andjelković, naj bi udaril zunanjega sodelavca Dareta Hriberška, poroča Požareport. Hriberšek je za naš portal povedal, da ga je Andjelković v petek, pred finalom šova The Biggest Loser Slovenija, poklical na sestanek in zahteval, naj zanika svoj zapis na Facebooku. Tega Hriberšek, ki je za Planet TV pisal scenarije za vse resničnostne šove, ki so jih predvajali, ni hotel storiti, zato jih je po sestanku skupil.

"Dali so me na pomirjevala"

Andjelkovića je ujezil zapis, v katerem se je Hriberšek spraševal, ali lahko direktor Planet TV na milijonskem projektu zaposli svojo partnerko, ki nima medijskih izkušenj. Zapis je pozneje umaknil, ni pa ga hotel zanikati. "Andjelković je pred časom na televizijo pripeljal svojo partnerko Lili, ki ni imela uradne funkcije, je pa dajala ljudem navodila, delo in odpuščala. Pred drugo sezono šova The Biggest Loser pa jo je Andjelković nastavil za kreativno producentko. Odpustila je štiri urednike. Dala jim je nemogočo nalogo. V 24 urah so morali vsak posebej pripraviti več predlogov. Ker so predloge oddali skupaj in ne vsak posebej, jih je odpustila,“ trdi Hriberšek, ki je Andjelkovića opozoril, da zapisa ne bo zanikal, ker v podjetju, ki ga vodi, obstaja javni interes. "Nato smo šli k vratom, mislil sem, da se bomo poslovili, a me je nenadoma udaril v levo stran obraza in rekel, da bom vsakič, ko se srečava, dobil udarec. Utrpel sem lahko telesno poškodbo, oteklino, oko me je bolelo. Bil se v takem šoku, da so me dali na pomirjevala. Deset dni sem se skrival. Ne razmišljaš o ničemer drugem, ne spiš, ne ješ, vsaka misel se vrti le okoli tega,“ pravi Hriberšek, ki bo Andjelkovića tožil za odškodnino.

"Gre za osebni spor"

"V navedenem primeru gre za osebni spor, zato zadeve ne komentiramo. V družbah Antenna TV SL in TSmedia imamo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja, zato nas je dogodek pretresel. To ni kultura, za katero si prizadevamo, in za tovrstno dejanje ni prav nikakršnega opravičila. Skladno s tem smo takoj sprožili ustrezne interne postopke," pa so za naš medij sporočili s Planet TV, na vprašanje, kakšne postopke so sprožili, pa so odgovorili: "Postopkov zaradi varovanja poslovnih procesov ne moremo komentirati."

Andjelković, ki je 2016 nasledil Marijana Jurenca, je bil generalni direktor Prve TV v Črni gori, poleg vodenja medijske hiše B92 Srbija je prevzel tudi funkcijo operativnega direktorja Antenne Group Srbija, vodilne medijske skupine v Srbiji.

 

Komentarjev 21
  • borut08 13:32 24.januar 2018.

    Za svojo rit se pa tudi direktor fizicno loti civkacev,ce je seveda vse res ker danes vsi lazejo in nikomor ni verjeti na besedo,sploh najvecji laznivci so pa sds-ovci in njihovi podpornik,ker oni ze v osnovi lazejo,da niso komunajzerji in niso isti.

  • niki724 12:47 24.januar 2018.

    Če bi imeli v podjetju ničelno toleranco do nasilja bi ga takoj odpustili! Nakladanje za javnost....

  • chicar 08:25 24.januar 2018.

    Ko vidim navedek, da to poroča Požareport, je to kot informacija iz 9. roke, sosednjega sela iz Bolgarije.