Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Giselle in maščevalno strto srce

Ganljiva ljubezenska tragedija, znana po dramatičnih vlogah ter skrivnostnem vzd Žurnal24 main
Sanjav, skrivnosten in nepozabno očarljiv balet Giselle francoskega skladatelja Adolpha Adama si lahko ob 19.30 ogledate v Veliki dvorani SNG Maribor.

Giselle (Catarina De Meneses), preprosto kmečko dekle, se brezglavo zaljubi v plemiča Albrechta (Anton Bogov), ki jo zapelje, čeprav je obljubljen drugi. Ob Albrechtovi prevari Giselle strtega srca in pomračenega uma ne najde druge rešitve, kot da si vzame življenje.

Pridruži se dušam mladih deklet, neuslišanih v svojih velikih ljubeznih. V maščevalnem duhu plešejo po gozdu in prežijo na mlade fante, ki so jih prizadeli. Bo ljubezen plemenite Giselle dovolj močna, da reši Albrechtovo življenje pred smrtonosnim plesom maščevalnih vil?

Giselle sodi med najbolj priljubljene klasike baletnega repertoarja. Delo je na piedestal nesmrtnosti povzdignila glasba, kostumi, eterični ples in zgodba o nesmrtni ljubezni, za katero sta libretista Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges in Théophile Gautier našla inspiracijo v eni od pesmi Heinricha Heineja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.