Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Glasbena "štala" v K4

Peter Curk, direktor marketinga pri Si.mobilu, in Hannes Eder - Universal Music.
1/9
Žurnal24 main
V sredo zvečer se je v ljubljanskem klubu K4 zgodila "Orto muziq štala". No, tako so jo poimenovali organizatorji.

Prisostvovali smo predstavitvi novega naročniškega paketa slovenskega mobilnega operaterja, ki se je odločil za inovacijo na področju glasbene ponudbe. V novem paketu bodo namreč uporabniki imeli dostop do glasbene knjižnice, v kateri bo več kot milijon skladb domačih in tujih izvajalcev.

Pri novem projektu so sodelovali z največjimi svetovnimi založbami, med katerimi je tudi Universal music, in z nekaterimi domačimi: Dallas Records, Menart, Nika. Sodelovali pa naj bi tudi z neodvisnimi založbami.

Nov program za predvajanje glasbe
Ob tej priložnosti so v sodelovanju s podjetjem RealNetworks razvili nov predvajalnik Muziq Manager, ki si ga bodo na prenovljeni spletni strani Orto.si lahko naložili vsi uporabniki. Muziq Manager bo omogočal dostop do celotne zbirke glasbenih datotek in možnost sinhronizacije računalnika in telefona. Prednost programa pa bo tudi v tem, da bo ponujal možnost predvajanja glasbe brez predhodnega nalaganja. Program si lahko naloži kdorkoli, ne le Si.mobilov uporabnik.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na včerajšnji predstavitvi je direktor glasbene založbe Universal Music za Avstrijo in Zahodni Balkan Hannes Eder pojasnil, da tovrstno je sodelovanje za uporabnike velik korak naprej, saj pomeni legalen način uporabe glasbe.

S tem se je strinjal tudi Peter Curk iz Si.mobila, ki je na vprašanje, zakaj bi se posameznik odločil za nov paket, če pa si s spleta lahko glasbo naložimo brezplačno, odgovoril: "Ker je zakonito." Prav zato je Curk navdušen nad inovacijo, s katero so dodali še eno prepreko glasbenemu piratstvu na internetu.

Ravno danes so mi povedali, da sem pred več kot 15 leti na tem odru nastopil s svojo glasbeno skupino.
Hannes Eder med predstavitvijo v K4

Ko smo radijskega voditelja in glasbenega urednika Andreja Karolija povprašali, kaj tovrstna storitev pomeni za slovenske glasbenike, je dejal, da se bo čez čas pokazalo, kje je mesto slovenskih ustvarjalcev. "Če v nekem določenem času ne bo večine slovenskih izvajalcev, potem je odgovor na dlani," je dejal Karoli in dodal, da je tovrstna storitev namenjena uporabnikom, ki ne zahajajo v prodajalno z zgoščenkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.