Magazin > Film & Glasba & TV
52 ogledov

Glasbeni pristanek na Marsu

Mladi Eskobars (na fotografiji) bodo poleg številnih drugih skupin nastopili na Žurnal24 main
Ljubljano bo zavzel 27. maja, naslednji dan pa Zagreb.

V manj kot enem letu bosta prestolnici Slovenije in Hrvaške že drugič združeni. Nekoliko nenavadna izjava, ki ji sledi čisto navadno vprašanje: Kje in kdaj bo to mogoče? Odgovor je popolnoma preprost: Na Marsu, v četrtek in petek.

 

Vstopnice
Ljubljana. V predprodaji boste za vstopnice odšteli 29, na dan koncerta pa 36 evrov.
Zagreb. 32,96 evra

Medkulturnemu povezovanju, na katerem so še septembra nastopali le slovenski in hrvaški bendi, se bo letos pridružila britanska skupina Skunk Anansie, ki bo v Sloveniji nastopila prvič. Kot headlinerji festivala bodo nastopili tako v Ljubljani kot v Zagrebu, medtem ko drugi nastopajoči ne bodo enaki.

 

Slovensko-hrvaški planet
Letošnji Mars ni spremenil samo termina (lanski je bil septembra), ampak tudi kraj zločina. Namesto v Križankah se bo zaradi možnosti dogajanja do poznejših jutranjih odvil na Gospodarskem razstavišču, kjer bo poleg Skininega mogoče slišati še slovenske in hrvaške glasove – nastopili bodo novomeški osvajalci slovenskih odrov Dan D, mladi in še nekoliko začetniški Eskobars ter punkerske osvajalke – naslednice nekdanjih idrijskih KuZel ­– MlaDe KuZle. Prepeval bo tudi reški band Urban & 4 z Damirom Urbanom na čelu, ki o nastopu v Ljubljani pravi: "To bo naš prvi koncert v Ljubljani, na katerem bomo promovirali svoj novi album, zato je nam ta nastop veliko pomembnejši kot večini nastopajočih."

Na žalost pa naši glasbeniki nimajo te sreče, saj na hrvaškem plakatu – v Zagrebu bodo poleg Skunk Anansie nastopili še Kavinsky, Atlas Sound, Quasarr, Father, Vuneny – ni zapisanega imena niti enega slovenskega benda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.