Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Glasbeno-modna vrnitev v osemdeseta

Na festivalu smo se pogovarjali tudi z Boyem Georgem. O čem, boste izvedeli v en Žurnal24 main
80s Rewind Festival. Žurnal24 je obiskal največji britanski festival, ki je posvečen osemdesetim.

Okoli 25 tisoč ljudi je na lokaciji Henley-on-Thames (kakšno uro in pol vožnje iz Londona) v soboto in nedeljo prisluhnilo glasbenim idolom iz osemdesetih. Glavne atrakcije festivala so bili Boy George, Chesney Hawkes, Marc Almond, Rick Astley in Jimmy Somerville.

Kršitve estetskih meril
Publika, kjer so prevladovali malo starejši (povprečna starost je bila okoli 35 let), je bila večinoma našemljena v slogu osemdesetih – veliko je bilo bujnih pričesk, podloženih suknjičev, pajkic in vseh vrst barv, ki po klasičnih modnih zapovedih ne spadajo skupaj.

"Osemdeseta so definitivno nazaj," je povedala ena od obiskovalk, oblečena v Madonno, kot se je spomnimo iz videa Like a Virgin. Če niste ravno privrženec osemdesetih, se nekaterih izvajalcev po imenu najbrž ne bi spomnili, a takoj, ko so zaigrali svoj hit, smo se tisti "slabše obveščeni" spogledali in pripomnili: "A, to je tisti komad! Se ga spomnim, ja ...".

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.