Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Glej, senca tvojga psa

Senca tvojga psa Plesni forum Celje
V Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana bo ob 20. uri z gledališko - glasbeno monodramo Senca tvoga psa gostoval Branko Završan s triom Brki latino pozabe.

Jacques Brel (1929-1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki vas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja.

Kot poslušalci tudi sami postajate junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z vašimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadli različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting.

In prav šansoni Jacquesa Brela so tisti, ki so kar 20 let zanimali tudi igralca Branka Završana. Ta je poskrbel za prevode pesmi n jih z odličnimi jazz glasbeniki (Žiga Golob na kontrabasu, Krunoslav Levačić na bobnih in Uroš Rakovec na kitari) združil v predstavi poimenovani Senca tvojga psa, v kateri le-ti zaživijo v novi luči med ljudskostjo, jazzom in sodobno avtorsko glasbo.

Za vstopnico boste odšteli 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.