Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Globoka čustva Romea in Julije

Romeo in Julija Robert Balen, SNG Opera in balet Ljubljana
Romeo in Julija, balet Yourija Vámosa na glasbo Sergeja Prokofjeva bodo v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana vnovič uprizorili nocoj ob 19.30.

V uprizoritvi Yourija Vámosa je Romeo in Julija predvsem zgodba dveh mladih ljudi, ki kljub svoji mladosti in morebitni naivnosti dosledno sledita svojim globokim čustvom, ne ozirajoč se na posledice.

Izraziti občutenja glavnih oseb zahteva nadpovprečne igralske sposobnosti plesalcev in ne izpostavlja tehničnih kvalitet. V idealni zasedbi bi lahko nastopili plešoči igralci, če bi bili sposobni s telesom izraziti misli in dejanja. V tem delu so združene tri velike teme – življenje, ljubezen in smrt.

Balet Romeo in Julija je Sergej Prokofjev začel pisati leta 1934 po naročilu gledališča Kirov v Leningradu. Končal ga je leto pozneje, vendar se je prvotni naročnik umaknil, tako da je do krstne uprizoritve prišlo šele leta 1938 v Brnu.

Za vstopnico boste odšteli od deset do 225 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.