Magazin > Film & Glasba & TV
88 ogledov

Godčeva in Habetova "grdo pohodili punčko Hideo"?

hidea Planet TV
Kritike. "Žalosti me, da vaše precej težke obsodbe, mnenja in besede, ki so večinoma izvzete iz konteksta sploh najdejo mesto na FB,“ se je na kritike, da žiranti šova Razreda talentov niso nepristranski, odzvala Alenka Godec.

razred talentov | Avtor: Facebook Facebook
Na uradni Facebook strani šova Razred talentov se je pojavil kritičen zapis uporabnice Pikica Pokica, ki pravi, da si je snemanje oddaje že dvakrat ogledala v živo in da je opazila, da žiranti niso nepristranski. "Moram žal podati tudi svoje mnenje na celotno dogajanje samega snemanja.... namreč zmotilo me je kar nekaj detajlov predvsem v odnosu do deklice Hideje … Deklica res ni bila najbolj pripravljena na pesem, katero je pela v duetu z Emo, ki je hkrati hčerka akademskih glasbenikov... in več kot očitno je videno družinsko prijateljstvo z gospo Katarino Habe. Zmotil me je grozen napad gospe Katarine in odigran teater z jokom ob podpori gospe Godec, ki sta grdo pohodili punčko Hidejo. Žal to ni bilo prvič in komentarji, ločeno ocenjevanje dueta in da je Hideja sramotila prijateljičino hčerko, so me res šokirali. Videla sem že eno oddajo, kjer niso nikogar ločeno ocenili oz. sramotili. Očitno so posebna pravila za posebne otroke,“ meni Pikica Pokica, ki jo je sicer zmotilo tudi ocenjevanje drugih otrok, ki imajo starše, ki ne prihajajo iz glasbenih voda.

"Zmotili so me tudi komentarji pri deklici Aidi, kjer so komentarji tako zelo neprimerni in se več ali manj izogibajo pohvali petju. Ob tem se raje hvali obleko in besedilo s tem pa preusmerja pozornost proč od odličnega petja. Komentar, da dobro poje v hlačah, da je dobro, da se je naučila besedilo so komentarji, kateri sramotijo strokovno delo komisije.
Ta deklica očitno najbolj izstopa po znanju in veličini, predvsem pa po toplini karakterja. Žal še nisem opazila komentarja po strani Mežeka – njenega mentorja, da bi jo povzdignil in stopil na njeno stran. Opazila sem tudi, da je ta deklica skoraj edina, katera je deležna najbolj zahtevnih skladb in velikega razpona glasu, kar pa pri v naprej izbranih zmagovalcih ni slišati.“

Planet TV: "Ne privilegiramo otrok"

"V oddaji vse otroke obravnavamo enakovredno, nihče ni privilegiran, predvsem pa so vsem 16 otrokom ponujeni enaki pogoji za delo. Ideja oddaje je namreč napredek talentiranih mladih pevcev, ne Planet TV ne žiranti pa nimamo svojih favoritov oz. ne privilegiramo otrok, ki imajo starše iz glasbenih družin ali pa naj bi poznali koga od žirantov,“ na kritike uporabnice odgovarjajo na Planet TV.

Godčeva ogorčena

Alenka Godec | Avtor: Planet TV Planet TV
Oglasila pa se je tudi žirantka Alenka Godec. Poudarila je, da so v tej oddaji pomembni mladi talentje ne veze in poznanstva in da so tega mnenja vsi štirje žiranti. "Žalosti me, da vaše precej težke obsodbe, mnenja in besede, ki so večinoma izvzete iz konteksta sploh najdejo mesto na FB. Ker je za vse pripombe, eventuelne težave na voljo kar nekaj ljudi, vključno z nami mentorji. Nikdar ni namreč mogoče doseči, da bi se vsi strinjali z vsako oceno in mnenjem nas mentorjev. In tega bi se morali zavedati vsi, ker je to del življenja, saj smo si ljudje različni. A, da nas napadete s post-om v duhu »grdo pohodili otroka, posebna pravila za posebne otroke, da naj bi izjavili, da nekdo dobro poje v hlačah, da na naše ocene vpliva glasbena izobrazba staršev itn...to je tisto, čemur smo se prav vsi v oddaji želeli izogniti. Vsi 4 mentorji evidentno postavljamo petje na prvo mesto. A vsi vemo, da zraven sodi tudi še kaj drugega. Ne morete pa nam zamerit, če kdaj opazimo in pohvalimo tudi obleko. Zelo dobro vem, v kakšnem duhu in kontekstu je bila do zdaj povedana vsaka pohvala ali kritika. In tudi slednje, jaz jim raje rečem nasveti, otroci zelo dobro razumejo, kar se mi zdi tako ali tako najbolj pomembno. Še najmanj bi si želela, da bi post Pikice Pokice in par komentarjev podpore le tej brali otroci, naši mladi talenti,“ je zapisala Godčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.