Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Golica je še vedno številka ena!

Perpetuum jazzile
1/7
Mediaspeed/Katja Kodba
Koncert Perpetuum Jazzile Vokalna Xtravaganza je letos zapeljeval kar tri večere zapored. Za duhovit vložek je poskrbela vokalna skupina Vocal Six, PJ pa je Cankarjev dom na noge dvignil z zimzeleno priredbo Golice.

Priljubljeni jazzovski zbor Perpetuum Jazzile je pretekli konec tedna postregel s kar tremi večeri Vokalne Xtravaganze. Na odru so se jim pridružili odlični in nadvse duhoviti švedski vokalisti Vocal Six, fantje, ki so na odru celo priredili tekmovanje za najboljšega Toma Jonesa. PJ je tudi tokrat postregel s svojimi uspešnicami, kot sta Africa in Na golici, svojemu repertoarju pa so dodali še izvedbe skladb Lady Gaga, Tonyja Cetinskega, Beatlov, avtorsko skladbo njihovega umetniškega vodja Pedra Karlssona in skladbo Jadranke Juras Podej naprej.

"Veseli me, da jim je bila moja skladba tako všeč, da so se odločili zanjo. Zame je bila to posebna priložnost in odgovorna naloga, saj sem na odru stala z odličnimi pevci, ki imajo zelo našpičena ušesa in zelo dobro slišijo, kaj nekdo drug poje," je o sobotnem nastopu s zborom povedala Jadranka Juras.

Za pravi šov so zagotovo poskrbeli letošnji gostje Vocal Six: "Imamo se odlično, PJ je najboljši zbor na svetu! Za sodelovanje se dogovarjamo že sedem let, letos pa se je končno zgodilo. Tudi sami smo sicer odlični pevci, naša specialiteta pa so zagotovo humorni skeči, ki jih izvajamo med nastopi. Nastopamo že dvajset let, ljubimo zabavo in radi zabavamo občinstvo," so nam zaupali navihani Švedi.

Cankarjev dom so v soboto napolnili oboževalci z vseh koncev sveta, celo iz daljne Argentine. Pika na i je bila PJ-jeva izvedba Na golici, ki je občinstvo postavila na noge, umetniški vodja Peder Karlsson pa se je ob tem pošalil: "Ste se ustrašili, da ne bomo zapeli Golice? Nič se ne bojte, Perpetuum Jazzile poskrbi za vse!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.