Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Golota, kletvice in kokice

Sacha Baron Cohen kot Bruno na lanski podelitvi filmskih nagrad MTV (Foto: Reute Žurnal24 main
MTV Movie Awards. Jutri bodo v Los Angelesu podelili MTV-oskarje, ki jih zvezdniki po navadi izkoristijo za provokativno samopromocijo.

 

Kdo vse je še v bitki za pozlačene kokice?
Najboljši poljub. Kristen Stewart in Dakota Fanning, Kristen Stewart in Robert Pattinson, Sandra Bullock in Ryan Reynolds, Taylor Swift in Taylor Lautner ter Zoe Saldana in Sam Worthington.
Najboljši pretep. Beyoncé Knowles vs. Ali Larter, Hugh Jackman vs. Ryan Reynolds, Logan Lerman vs. Jake Abel, Robert Downey Jr. vs. Mark Strong in Sam Worthington vs. Stephen Lang.
Najboljši negativec. Christoph Waltz (Neslavne barabe), Helena Bonham Carter (Alica v čudežni deželi), Ken Jeong (Prekrokana noč), Stephen Lang (Avatar) in Tom Felton (Harry Potter).
Najboljši film. Alica v čudežni deželi, Avatar, Harry Potter, Prekrokana noč in Mlada luna. Najboljši novinec. Zach Galifianakis, Quinton Aaron, Logan Lerman, Chris Pine, Gabourey Sidibe in Anna Kendrick. Globalna superzvezda. Johnny Depp, Daniel Radcliffe, Robert Pattinson in Taylor Lautner.

Film Prekrokana noč je po številu nominacij prehitel Avatar. Kdo pa bo slavil na filmskih MTV-nagradah, bo znano že jutri. Med favoriti je poleg omenjenih dveh fimov Mlada luna, nadaljevanje vampirskih filmov iz serije Somrak.

Upokojenka med mladimi
Prireditev MTV Movie Awards je znana po svojem sproščenem pristopu v nasprotju z malo bolj “zategnjenimi” in glamuroznimi oskarji. Prireditev pa zvezdniki mnogokrat izkoristijo za provokativno samopromocijo – ne manjka niti golote, istospolnih poljubov in kletvic. Filmske nagrade MTV opisujejo kot MTV-oskarje. Presenečenje med sicer praviloma mladimi nominiranci je nekdanje zlato dekle Betty White, ki ima 88 let. Nominirana je v kategoriji Best WTF Moment (najboljši kajzaboga trenutek).


Naj igralka, naj igralec
V kategoriji za najboljšo igralko se bodo bojevale Sandra Bullock (The Blind Side), Zoe Saldana (Avatar), Kristen Stewart (Mlada luna), Emma Watson (Harry Potter) in Amanda Seyfried (Dear John). Bolj ali manj se med nominiranci izmenjuje ista peščica filmov. Tako je tudi v kategoriji za najboljšega igralca, kjer so nominirani Channing Tatum (Dear John), Daniel Radcliffe (Harry Potter), Robert Pattinson (Mlada luna), Taylor Lautner (Mlada luna) in ljubljenec najstnic Zac Efron, ki pa sicer igra v zasenčenem filmu Še enkrat 17.


Prireditev bosta vodila Aziz Ansari in Amy Poehler, kot glasbeni gostji bosta nastopili Katy Perry in Christina Aguilera, med podeljevalci pa bodo tudi Tom Cruise, Chris Rock, Jessica Biel, Cameron Diaz, Miranda Cosgrove in Kevin James.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.