Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Gosling v filmu za uspeh žrtvoval dušo

Z ostrimi in spretnimi dialogi v sodobnem svetu moči in politike so Marčeve ide zgodba o ambicijah, zvestobi, prevari in maščevanju. Film spremlja mladega političnega svetovalca, ki postane žrtev spletkarske politike, zahrbtnih manipulacij in zapeljevanja.

George Clooney, soscenarist, producent in režiser politične drame, je zbral izjemno igralsko zasedbo, ki je skupno prejela 13 nominacij za oskarja, tri oskarje ter 23 nominacij za zlati globus in 6 zlatih globusov. Velik delež gre pripisati prav Clooneyju, ki v filmu predstavlja lik guvernerja Morrisa, demokratskega kandidata za volitve ameriškega predsednika. Ob sebi ima prvega svetovalca (Ryan Gosling) in vodjo kampanje (Philip Seymour Hoffman). V politično spletko so med drugim vpleteni še vodja kampanje nasprotne strani (Paul Giamatti), poročevalka za New York Times (Marisa Tomei) in praktikantka v Morrisovi kampanji (Evan Rachel Wood).

"Celovečerec Marčeve ide je nastal po dramski predlogi Beauja Willimona, Farragut North. Projekt o pokvarjeni politični kampanji sem začel že pred več leti in leta 2007 smo bili tik pred produkcijo in začetkom snemanja, ko je bil za predsednika izvoljen Obama. Nenadoma se ni zdel pravi trenutek za cinični film o politiki. Vladalo je optimistično vzdušje, zato smo projekt odložili. Že v enem letu pa je ves optimizem izpuhtel in lahko smo nadaljevali," pravi Clooney in dodaja, da ne gre za film o politiki, temveč o mladem moškem, ki se nauči uspeti na najvišji ravni, a ga to stane njegove duše. "Gre za moralno zgodbo, ki se odvija v svetu politike. Stephen bi bil lahko tudi odvetnik ali agent, toda v politiki je vse toliko zabavneje. V ospredju filma je Ryan Gosling. Ne morem si zamisliti boljšega igralca za to vlogo in lahko sem neverjetno srečen, da se je odločil za sodelovanje. Phillip Seymour Hoffman in Paul Giamatti igrata vodji nasprotnih kampanj. Sodita med najboljše igralce na svetu, nikoli pa še nista sodelovala v istem celovečercu. Zaradi njiju se Ryanov lik znajde na hudi preizkušnji. Evan Rachel Wood je edina igralka, ki bi si jo želel videti v vlogi Molly, in ta želja se mi je uresničila. Marisa Tomei je poročevalka za Times. Odlična je v vsem, česar se loti, in ta vloga ni nikakršna izjema. Nepogrešljiv je tudi Jeffrey Wright, ki navdušuje v vlogi senatorja, ki so mu vsi za petami. Sam igram senatorja, ki kandidira za predsednika. Bližje kot zdaj ne bom v politiki nikoli. Film je nastajal več let. Sem neizmerno ponosen na vsakogar, ki je sodeloval pri projektu. Vsi so se povezali in ustvarjali praktično za prazen nič, saj so vseskozi verjeli v uspeh. Upam, da se jim nisem izneveril in da boste v zgodbi uživali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.