Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Gospodarji irskega plesa

Vstopnice za ljubljanski predstavi stanejo od 39 do 54 evrov, za mariborsko pa 2 Žurnal24 main
Lord of the Dance. V Slovenijo prihajajo drugič, nastopili pa bodo trikrat.

Nekateri jo označujejo za plesni fenomen, drugi kot pravi vizualni spektakel, Guinnessova knjiga pa hrani zapise o rekordu njenega pobudnika.

Skupina Lord of the Dance, ki še po 13 letih polni dvorane po vsem svetu, bo prihodnji teden napolnila tudi tivolsko (v četrtek in petek) in taborsko (v soboto).

Iz Dublina v svet
Zgodbo o Gospodarju plesa, ki se je začela leta 1996 v Dublinu, si je ogledalo že prek sto milijonov ljudi po vsem svetu, trenutno pa jo pripovedujeta dve skupini, ena ima turnejo po Ameriki, druga pa po Evropi.

Videti zadovoljstvo na obrazu ljudi, ti da občutek, da si zvezda, ker si lahko del tega.
Michael 
Flatley, vodja skupine

Temelji na irski folklori in ustvarjalnem duhu njenega začetnika Michaela Flatleyja, ki v predstavi trenutno ne pleše, saj je polno zaposlen kot umetniški vodja, spet pa bo začel plesati jeseni: “Rad plešem, rad pa sem tudi ustvarjalen in navdihujem. Če si na cesti, si vedno zaposlen, in ti ne ostane veliko časa, da bi načrtoval nove projekte.”

Iskrice tako ali drugače

Predstavo poleg luči in pirotehnike, ki jo naredijo spektakularno, delajo uspešno dovršene koreografije. Kot pravi Flatley: “Plesalcem vedno dopovedujem, naj v vlogo, ki jo plešejo, vnesejo svoje življenje. Vsak ima svojo osebnost in to je tisto, kar izžareva, ko je na odru.” Dodaja, da delujejo kot družina, ki pa se “nikoli ne zadovolji z drugim mestom. Trudimo se, dokler nismo najboljši.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.