Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Gospodinja, ki ji ni para

Gospodinja Kinodvor
Na filmsko platno Kinodvora nocoj ob 19. uri prihaja Gospodinja (Potiche).

Nadvse svobodna priredba istoimenske francoske gledališke uspešnice se dogaja leta 1977 v francoskem podeželskem mestecu. Suzanne (Catherine Deneuve) je pokorna gospodinja, sanjska žena, soproga premožnega industrialca Roberta Pujola (Fabrice Luchini), ki svoji tovarni dežnikov vlada z železno roko, prav takšen tiran pa je tudi, ko gre za otroke in 'trofejno ženo'. Ko tovarniški delavci napovejo stavko in Roberta vzamejo za talca, krmilo tovarne prevzame Suzanne, ki se na presenečenje vseh izkaže za sposobno in odločno žensko. Ko se Robert v vrhunski formi in spočit vrne s križarjenja, pa se stvari zapletejo ...

Najnovejši film Françoisa Ozona je komedija, obarvana s pastelnimi barvami, nenavadnim humorjem, globokim razumevanjem enakopravnosti žensk ter odlično igro buržujske gospodinje Catherine Deneuve in njenega komunističnega bivšega ljubimca Gérarda Depardieuja. Francoski mojster satire se z Gospodinjo vrača k čudovito nalezljivemu humorju svoje mednarodne uspešnice 8 žensk.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.