Magazin > Film & Glasba & TV
241 ogledov

Gostilna išče šefa: Sto tisočakov dobi Tomaš

blaž, tomaš
1/9
Facebook, Gostilna išče šefa
Zmagovalec četrte sezone šova Gostilna išče šefa je Tomaš, ki se je v finalu pomeril z Blažem. Zmagovalec dobi 100 tisoč evrov in avto Hyundai i20.

A tudi Blaž domov ne bo odšel praznih rok. Kot drugouvrščeni si je priboril 10 tisoč evrov, tako kot tudi Tomaševa vajenka Aida.

Tomaš in Blaž sta danes prvič sedela na vročem stolu. Tomaš je takoj na začetku finala priznal, da je ob besedah šefa Bineta Volčiča, da je verjetno najboljši kuhar v zgodovini šova, pobegnil za vogal in potočil solzico. "Čudim se, do kam sem prišel,“ je pozneje še povedal.

"Zadnji teden je zame že ena vrsta zmage. Sploh po teh komplimentih, ki so mi jih dali šefi,“ pa je povedal Blaž in dodal, da je v šov prišel po znanje.

"Car, car in car"

Vajenki finalistov, Špela in Aida, sta svojima mentorjema zapeli hvalnico. Aida je o Tomašu povedala: "Obstajajo ljudje, ki živijo za svoj poklic, delajo organizirano, to je njihov način življenja. Obstajajo tudi ljudje, ki so dobrega srca in pomagajo drugim. Tomaš je kombinacija obojega. Ve, kaj dela. V teh tednih se je dokazal kot najboljši kuhar. Nadgrajeval je svoje znanje in svoje znanje delil z drugimi. Mislim, da so se fantje in punce od njega veliko naučili. Za to mora biti nagrajen.“

"Izgledal je "zajeban". Oprostite, tak pogled ima. Prvi dan smo imeli kosilo, po katerem je bilo treba uganiti okuse. Vedel sem, da ima veliko predznanje, ker pa ni nič uganil, sem se vprašal, kje so te izkušnje. Nato se je vedno bolj dokazoval,“ pa je o Tomašu povedal Bine. Iryna Osypenko Nemec pa je povedala, da je Tomaš izjemen mentor, Karim Merdjadi pa je dodal, da je v šovu pokazal vse svoje kvalitete. Najbolj ga je navdušila njegova odprtost do mentoriranja. "On je velik šef,“ je še izjavil. "Car, car in car. Je izjemno izkušen, samostojen in zanesljiv kuharski mojster,“ pa je mnenje Alme Mujezinović.

"Je dober prijatelj, zaupnik, mentor"

"Ko sem prvič preizkusila Blaževo jed, se me je dotaknil. V dvoboju pa je pokazal, da bo šel do konca in vztrajal. Vidi se, da je kuhinja njegova največja ljubezen. Dokazal je, da zna narediti nekaj novega, da upa iti čez rob... Ima velike želje po novih kreacijah. Verjamem, da bo v Slovenijo prinesel kulinarične novosti. Je dober prijatelj, zaupnik in mentor. To se čuti tudi na njegovi kuhinji. Upam, da bodo gledalci videli, da je mlad in da lahko pokaže še več,“ pa je o svojem favoritu povedala Špela.

"Blaž je izvrsten kuhar, sposoben je. Pokazal je, da obvlada. Vse tri šefe je odvodil kot lutke. Je sposoben voditi restavracijo, a mu tega ne priporočam, saj se moraš kot vodja restavracije ukvarjati s poslom. Pri 22 letih je za to še prezgodaj, ker ti zmanjka časa za učenje in sestavljanje menijev,“ je o Blažu povedal Volčič in doda, da je prepričan, da bo nekoč velik kuhar.

"Pri Blažu se je takoj videlo, da ima znanje. Težava je bila, da je hotel vse znanje pokazati na enem krožniku. Navdušuje me njegova želja po kuhanju. Pojdi v tujino, pojdi se učit. V roku 10 let si lahko vrhunski šef. Imaš ta potencial, ne ga zatreti,“ je o 22-letniku povedal Karim, Iryna pa je dodala, da bo Celjan nekoč "raztural“.

"Blaža vidim potovati po svetu in se učiti od vrhunskih kuharskih mojstrov. Ne dvomim, da bo prišel trenutek, ko bo postal velik predstavnik naše kulinarike,“ pa je izjavila Alma.

Kdo bo prvi zajokal?

tomaš, blaž, romih | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Finalista, ki sta bila verjetno prepričana, da so vsi izzivi že opravljeni, pa so v studiu presenetili s pekočimi omakami. Izziv, tako Romih, naj bi pokazal, kdo od njiju je bolj možat.

Blaž in Tomaš sta tako poskušala različno pekoče omake. Tisti, ki bi prej obupal, je izgubil. Komentatorka Iryna Osypenko Nemec je Boštjana Romiha pozvala, naj se tudi on preizkusi, kar je tudi storil in to močno obžaloval. "Če ste za Tomaša, pritisnite 1, če ste za Blaža, dve, če ste moji prijatelji pa 112,“ se je pošalil Romih, ki je bil blizu solzam.

iryna, boštjan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Za veliko presenečenje je pozneje sicer poskrbela tudi Iryna, ki je poprijela za mikrofon in zapela pesem v ruščini. Pri petju se ji je pridružil Boštjan in navdušila sta občinstvo.

Dvoboj najboljših

35-letni gostinski tehnik Tomaš prihaja s Češke, živi pa v Škofji Loki. Po končani šoli za gostinstvo se je v želji po novem znanju na področju kulinarike odpravil v svet. Pot ga je zanesla tudi v naše kraje, kjer se je pred sedmimi leti ustalil. Kot je povedal, si zmage zelo želi, saj bi mu pomagala na nadaljnji kuharski poti.

Blaž je star 22 let, prihaja pa iz Celja. Pri 13 letih se je odločil, da bo kuhar, že dve leti pozneje pa je prvič stal v profesionalni kuhinji. Pri 17 letih se je tudi on podal v svet – najprej v Nemčijo, nato pa v Španijo, kjer se je izobraževal pol leta.

Zmagovalec bo poleg 100 tisoč evrov dobil tudi avto Hyundai i20. Letos pa ne bo nagrajen le zmagovalec, ampak bodo denar dobili zadnji štirje kandidati. Robi dobi 3000 evrov, Žan 7000, kuhar, ki bo pristal na drugem mestu, pa 10.000 evrov.

Tudi vajenka zmagovalca domov ne bo odšla praznih rok. Tudi ona se bo lahko razveselila desetih tisočakov.

Komentarjev 1
  • Mombly Pilot 22:28 12.december 2015.

    HAHAHA SLovenci ne privoščimo SLOVENCU zmage .SRAMOTA SRAMOTA Včeraj bosanec danes čeh. SMO HLAPCI in bomo tudi OSTALI