Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Grammy za Stevea Jobsa

Apple EPA
Ustanovitelj Appla bo februarja prihodnje leto nagrajen s posmrtnim grammyjem zaradi svojega doprinosa glasbeni industriji.

Pokojni soustanovitelj podjetja Apple in legenda tehnoloških inovacij bo posmrtno nagrajen z grammyjem za posebne zasluge, so sporočili z glasbene akademije. Steve Jobs "je pripomogel k ustvarjanju produktov in tehnologije, ki je preoblikovala način, na katerega sprejemamo glasbo, televizijo, filme in knjige,“ so utemeljili svojo odločitev. "Inovacije kreativnega vizionarja, kot so iPod in njegovi ekvivalenti ter spletna trgovina iTunes so radikalno spremenili industrijo in način distribucije ter prenosa glasbe.“

Jobsa, ki je umrl 5. oktobra letos za posledicami raka na trebušni slinavki, bodo počastili 11. februarja prihodnje leto, poleg njega pa bosta nagrajena še glasbenik, skladatelj in prireditelj Dave Bartholomew ter Rudy Van Gelder, ki je sodeloval z jazz glasbeniki, kot so John Coltrane, Miles Davis in Thelonious Monk.

Apple je sicer za svoj doprinos glasbeni industriji prejel grammyja že leta 2002.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.