Magazin > Film & Glasba & TV
11897 ogledov

Grammyjevi nagrajenci kopirali Jana Plestenjaka, zdaj so mastno plačali

Jan Plestenjak Saša Despot
Slovenski mediji poročajo, da je znana ameriška skupina "okradla" Jana Plestenjaka.

Ameriška skupina Train, ki je bila večkrat nagrajena z nagrado za glasbene dosežke grammy, je leta 2009 na albumu Save Me objavila pesem If It's Love, katere refren je enak refrenu pesmi A veš, ki jo je leta 2008 prepevala Alya, napisal pa jo je Jan Plestenjak

Jan Plestenjak in Vesna Ponorac Foto Magazin Foto: Jan Plestenjak na Žarometih "zapel" to mlado igralko

Plestenjak se je zaradi tega spustil v boj za avtorske pravice in ga pred kratkim tudi dobil, poroča siol.net. Po tem, ko je priznani ameriški muzikolog ugotovil, da bi bila podobnost v refrenih lahko rezultat kopiranja Janove skladbe, je skupina Train pristala na zunajsodno poravnavo. Slovenske novice pa poročajo, da je Plestenjak na ta račun menda dobil zajeten kupček denarja. 

Peter Poles Magazin Peter Poles je Jana Plestenjaka označil za 'govedo'

Komentarjev 4
  • jakec1575 14:44 20.junij 2018.

    glede na to, kaksne popolne plagiate poslusamo lahko, se posebej na evrosongih in nihce ne rece nic, je razlika med tema dvema pesmima ocitna. sploh, ker so podobni 4 toni, ritem je naprej drugacen. janu lahko cestitamo, da je uspel ...prikaži več dokazati, bi pa rekel, da ce primerjamo z nekaterimi drugimi kombinacijami, sta po tistih merilih to 2 razlicna stiklca.

  • matermila 14:34 20.junij 2018.

    Slovenske novice pa poročajo, da je Plestenjak na ta račun menda dobil zajeten kupček denarja. V naslovu piše:.....so mastno plačali..Kaj je zdaj,je menda dobil kupček ali so mastno plačali?

Sorodne novice