Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Grdi raček, ki ga nihče ne mara

Grdi raček Miha Fras, Mini Teater Ljubljana
Ob 11. in 17. uri si lahko na Ljubljanskem gradu ogledate predstavo Grdi raček. Gre za čustveno zgodbo o grdem račku, ki ga nihče ne mara, s srečnim koncem, ko postane prelep labod.

Predstava Grdi raček, ki je nastala po pravljici vélikega otroškega pisatelja Hansa Christiana Andersena, rekonstruira znano zgodbo – zgodbo o nesrečnem račku, ki ga nihče ni maral, ker je bil tako grd – in jo uvrsti v sodoben gledališki svet naracije, fizičnega performansa in vizualnih umetnosti.

Trije igralci Nika Rozman, Peter Harl in Anže Zevnik igrajo vrsto likov, in tako se večplastno in raznovrstno preizprašujejo medsebojni odnosi med njimi. Živali, ki jih predstavljajo, so personifikacija različnih tipov ljudi in medsebojnih odnosov.

Predstava je namenjena najmlajšemu občinstvu, vendar jo bodo sprejeli tudi odrasli, saj izpostavlja vprašanje lepote, notranje lepote, ki je pomembnejša od zunanje, raziskuje pomen družine in zavezništva ter prinaša močno in sodobno sporočilo, da je prava tista družina, v kateri je nekdo odrasel, in ne naravna, s katero nima stika. To posvojenim otrokom tudi olajša sprejemanje resnice o lastnem poreklu, v trenutku, ko so soočijo z njo.

Cena vstopnice za otroke je šest evrov, za odrasle pa osem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.