Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Gremo proti drugemu delu

Jurij Zrnec s taborniki, ki jih bomo morda videli tudi v Gremo mi po svoje 2. (F Žurnal24 main
Gremo mi po svoje. Režiser prvega med slovenskimi filmi že razmišlja o drugem delu.

Mladinska komedija Gremo mi po svoje je postala najbolj gledan slovenski film v zgodovini samostojne Slovenije. Hit režiserja Mihe Hočevarja, v katerem je v glavni vlogi nastopil Jurij Zrnec, je namreč do včeraj v kinematografe privabil 182.967 gledalcev, medtem ko jih je Petelinji zajtrk Marka Naberšnika, ki je za najbolj gledanega veljal do zdaj, na koncu predvajanja dosegel 183.093.

 

Kot so pojasnili pri distributerju filma Cinemania group, si komedijo, ki je na začetku predvajanja privabila tudi po več kot tisoč gledalcev na dan, zdaj vsak dan še vedno ogleda od 80 do 400 ljudi (od 21. do 23. januarja letos na primer 1.078), čeprav je na sporedu že 12. teden, na ogled pa bo zagotovo še celoten februar, vključno s počitnicami.

 

Gremo mi po svoje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Hočevar že razmišlja o nadaljevanju

"Vedeli smo, da delamo nekaj dobrega, že ko smo se tega lotili, in upali na uspeh, nismo pa si upali obetati česa takšnega. Ampak očitno Slovenci potrebujejo svoj film, tako da upam, da bo uspelo še komu drugemu ali pa še kdaj meni," o tem, ali ga prvo mesto preseneča, pove Miha Hočevar in doda: "Imam kar veliko odgovornost, kako bom zdaj naredil še kaj takšnega oziroma upravičil zaupanje ter spet razveselil gledalce."

 

Hočevar sicer že razmišlja o naslednjih podvigih. "V razvoju sem imel urbano komedijo, ampak kakor kaže zdaj, smo se, za zdaj med sabo, začeli pogovarjati za Gremo mi po svoje 2. Ko bo Slovenski filmski center objavil razpis, se bomo tako verjetno prijavili za dvojko," pravi, o tem, ali bo v nadaljevanju poleg Jurija Zrneca nastopila tudi ista ekipa tabornikov, pa meni: "Odvisno, koliko časa bo minilo vmes, ker bodo ti taborniki kmalu zrasli. Če se bo to zgodilo kmalu, recimo naslednje poletje, bi se film dalo posneti z isto ekipo, seveda pa bi zgodbo peljali na drugačen način."

 

Gremo mi po svoje si je do včeraj dopoldne ogledalo 182.967 ljudi.

Drugi del tudi s pripombami gledalcev

Nad številom ljudi, ki so si ogledali Gremo mi po svoje, je presenečen tudi producent filma Danijel Hočevar, saj naj bi to prekosilo celo najbolj optimistične napovedi. "Zavedali smo se, da nagovarjamo veliko ciljno skupino, saj so prav mladi gledalci tisti, ki najbolj množično obiskujejo kinematografe, vendar si nismo upali napovedati, da bo doseg filma tako množičen," priznava, hkrati pa potrjuje tudi napovedi režiserja o nadaljevanju. "Izjemen rezultat nas je utrdil v naši nameri, da nadaljujemo delo in pripravimo tudi drugi del dogodivščin junakov filma," napoveduje in obljublja, da bodo pri snovanju novega dela upoštevali tudi dobronamerne pripombe, ki so jih posredovali gledalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.