Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Gremo z April na Eurosong?

Hannah Mancini EPA
Odločitev, ali se bomo udeležili Eurosonga, bo padla 17. januarja.

"RTV Slovenija bo svojo dokončno odločitev o sodelovanju na Pesmi Evrovizije 2014 glede na finančne možnosti in izkazan interes pokrovitelja sprejela najpozneje do 17. januarja, saj je 20. januarja v Københavnu žrebanje vrstnega reda sodelujočih držav na letošnjem evrovizijskem tekmovanju. Takrat bo znan tudi način izbora morebitnega predstavnika RTV Slovenija," so sporočili z RTVS.

Prejšnji teden so nam povedali, da naj bi odločitev o udeležbi padla danes, ko se izteka "novi rok Evropske radiotelevizijske zveze (EBU) za potrditev ali odjavo sodelovanja brez finančnih posledic". Čeprav se bomo odločili šele čez deset dni, nas EBU ne bo po prstih. Z RTVS so namreč sklenili dogovor, da se lahko odločijo do 17. januarja, in to brez finančnih posledic.

O tem, kako bodo v treh dneh izbrali predstavnika, ki nas bo zastopal, še molčijo. Za organizacijo Eme bo verjetno prepozno, zato je interni izbor, tako kot lani, najbolj logična rešitev.

So povabili April?

"Eno nagradno vprašanje, vi pa povejte, ali se samo šalim ali je res... iz RTV so me poklicali, da bi drugo leto zastopala Slovenijo na Eurosongu!! Laž ali resnica? In, če je slučajno resnica, sprejmem ali ne?“ je na Facebooku decembra zapisala April. 

Komentarjev 2
  • La Loba 09:04 08.januar 2014.

    Proti punci osebno nimam nič niti proti minulim nastopajoči. Sam ko pa vidim Katjo Koren, kako že 10 let potuje na moje stroške po Evropi, se pa tud zamislim podobno kot pri zaposlitvi Ule Furlan ... alo mačkice, res se ...prikaži več mate dobr. Če gre April, naj projekt financira v celoti Ray Charles aka "Najbl smešn tip na slovenski sceni" pa še kr mi ni jasno, da ga folk jemlje 5 min resno. Na Evrosong pošljimo Silence al pa en fakd up komad od Telekinesis. Pošljimo Random Logic al pa DubDiggerz. Evropi nič ne bi bilo jasno, razn tega, da Slovenci znamo delat res kvalitetno sodobno glasbo. Me prav zanima, kok bi pol mahal z unimi zastavicami :)

  • proletarec 18:16 07.januar 2014.

    lahko gre- na svoje stroške , prav tako vsa ekipa