Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Greva nekam drugam

Greva IMDb
V sklopu projekcij Zvezde pod zvezdami pred Domom kulture v Velenju si lahko nocoj ob 21. uri ogledate film Greva (Away We Go).

Burt (John Krasinski) in Verona (Maya Rudolph), ustaljen, še vedno zaljubljen parček v zgodnjih 30. letih, pričakuje prvega otroka. Nosečnost v šestem mesecu zmoti nepričakovana novica, da se Burtova starša, ki živita v istem mestecu v Koloradu, selita v Evropo, zato se parček odloči preseliti nekam drugam, kjer bosta rojstvo otroka pričakala bližje prijateljem ali sorodnikom.

Odpravita se na dolgo potovanje po Ameriki, na katerem vsa obiskana mesta in svoje bližnje, ki tam živijo – brate, sestre, bivše sošolce in službene kolege – ocenjujeta z mislijo na to, ali želita svojega otroka vzgojiti v takšnem okolju. Oziroma z drugimi besedami: ali je to tisto, kar si, trenutno povsem izkoreninjena, predstavljata pod besedo dom. Na tej nenavadni odisejadi, prepolni nepričakovanih zapletov, razpletov, prepirov in vnovičnih zbližanj, Burt in Verona vedno bolj ugotavljata, da ni dom nič oprijemljivega ali takšnega, kar bi lahko našla, temveč nekaj, kar bosta morala ustvariti in opredeliti povsem sama, izhajajoč zgolj iz sebe.

Projekcije so na sporedu vsak ponedeljek zvečer v juliju in avgustu. V primeru slabega vremena bodo filme zavrteli v Domu kulture Velenje. Cena vstopnice ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.