Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Groba moč moškega principa

Mahler Arhiv organizatorja
Danes priporočamo ogled plesne predstave Men & Mahler, ki jo bodo ob 20. uri uprizorili v Stari mestni elektrarni Ljubljana.

Kaj dobiš, če za osem tednov postaviš skupaj žensko vokalistko in osem moških plesalcev iz različnih držav ter vsak dan znova dekonstruiraš potek njihovega ustvarjanja?

Palle Granhoj uporablja mednarodno priznan pristop, s katerim nepretrgoma išče načine omejevanja svojih plesalcev ter tako prihaja do nepričakovanih rezultatov.

Men & Mahler se osredotoča na grobo moč moškega principa. Mahlerjeva žalostna in poetična glasba ponuja nasprotni pol sliki možatega bratenja in igrivosti, ko se osem možatih in močnih teles, zvezanih z gumijastimi vrvmi, gnete na euro paleti ter izvaja moške arhetipske ritual, medtem pa pevka z distancirano treznostjo opazuje igro in prepušča svojo dušo v objem grandiozni pesmi, ki jemlje dih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.