Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Grönemeyerjev 12 album leta

Herbert Grönemeyer je osvojil že 8 nagrad echo. Žurnal24 main
Album Herberta Grönemeyerja 12 je dobil nagrado echo za najuspešnejši album leta.

Herbert Grönemeyer, ki ga filmski navdušenci bolje poznajo kot poročnika Wernerja iz filmske klasike Das Boot Wolfganga Petersena, ni našel besed, kako bi se zahvalil za nagrado: "To je zelo lepo. Nisem bil pripravljen na to, zato vam bom kar ponovil govor, ki sem ga povedal že prej, za tiste, ki ga v prvo niso razumeli." Še posebej se je zahvalil vsem, ki so ga pripravili do tega, da je zgoščenko posnel, in tistim, ki so jo kupili. Med drugimi nominiranci so sicer bili še Die Ärzte, Amy Winehouse, Linkin Park in Nelly Furtado.

DJ Ötzi od veselja ni našel besed. © RTL.de

 
Zahvala v nemščini
Nagrado za najboljšega mednarodnega izvajalca leta je dobil Britanec James Blunt , ki je tako premagal Brucea Springsteena , Miko , Timbalanda in Michaela Bubléja . Blunt, ki je postal mednarodno znan z videom za pesem You're Beautiful s svojega prvega albuma Back to Bedlam iz leta 2005, je požel še posebno močan aplavz občinstva, potem ko se je kot edini tuji izvajalec vsem navzočim, sicer res zelo na hitro, zahvalil kar v nemškem jeziku.

DJ Ötzi je bil ganjen
Nekoliko presenetljivo pa sta nagrado za najboljšo pesem osvojila DJ Ötzi in Nik P . za pesem Ein star (die deinen Name trägt), saj je bilo glede na uspeh pesmi Umbrella mogoče pričakovati zmago Rihanne . Vidno ganjeni DJ Ötzi je sprva komaj spregovoril nekaj besed, potem pa se je zbral in se zahvalil Niku P., ženi in menedžerju. "Tako težko je, to je za nas nekaj posebnega," je še dejal. Nik P. pa je dejal: "Tako živčen sem bil, da nisem nocoj nič spal.To je moj največji trenutek kariere."

James Blunt se je za nagrado zahvalil kar v nemščini. © RTL.de

 
Najboljši nastopi
Za verjetno največje presenečenje na prireditvi s 4500 gledalci, ki sta jo vodila Oliver Geißen in Nazan Eckes , je poskrbel komik in televizijski voditelj Oliver Pocher . Pocherju najrazličnejše norčije vsekakor niso tuje, saj se je preoblekel v pevko Britney Spears in na odru odpel kratek repertoar njenih pesmi. Publika je začela vzneseno ploskati že ob uvodnem taktu, ko se je še zdelo, da je na prireditev prišla Britney, še bolj pa, ko se je izkazalo, da je to "le" Oliver. Pozneje je poskušal še ukrasti šov Bushidu, ki je dobil echa za najboljši nastop v živo, a mu to ni uspelo najbolje. 

Pocherju se ob bok lahko postavi Kylie Minogue , ki je s svojim izjemnim nastopom še enkrat pokazala, kako odlična glasbenica je. Edino, kar je občinstvo lahko odtrgalo proč od njenega lepega glasu, je bil pogled na njene enako lepe noge. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.