Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Grozijo jim rdeče številke

Dnevi poezije in vina Grega Zakrajšek
Na Ptuju se bo bralo in pilo na Dnevih poezije in vina, v Brdih pa sanjalo.

“Prav gotovo se bomo znašli v rdečih številkah. Menim, da festivala (Dnevi poezije in vina, op. a.) naslednje leto ne bomo prestavljali, lahko pa se zgodi, da ga bomo bistveno skrčili,” o prihodnosti pesniškega festivala, ki se danes začenja na Ptuju, razmišlja direktorica Jelka Ciglenečki.

Med gosti tudi Šalamun
Dneve poezije in vina bodo namreč doletele finančne težave, če si Občina Ptuj, v kateri festival poteka, ne bo premislila in ga podprla z zneskom, ki ga je menda obljubila. Kot pravi Ciglenečkijeva, naj bi v sklopu Evropske prestolnice kulture festivalu namenili 80 tisoč evrov podpore – 40 tisoč Maribor, drugo polovico zneska pa Ptuj. Ptujska občina pa se je pozneje odločila, da festivalu nameni le 20 tisočakov. “V resnici še vedno zelo upamo, da si bo občina premislila,” pravi Ciglenečkijeva.

Festival, ki ga organizirata Študentska založba in Kud Meridiani, bo gostil 27 pesnikov iz 20 držav, častni gostje pa bodo Nora Iuga (Romunija), Jacques Roubaud (Francija) in naš klasik Tomaž Šalamun.

Dovolj veliki za dva

Rok Zavrtanik | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Danes ob 19. uri bo še en literarno-glasbeni festival, Sanje, v Medani odprl pisatelj Boris Pahor. V Goriška brda pa med drugimi prihajata pisatelja Miroslav Košuta in Miljenko Jergović ter glasbena zasedba Ethno in Transit.

Rok Zavrtanik, direktor Založbe Sanje, meni, da je Slovenija dovolj velika za dva literarna festivala, ki se odvijata v istem času. “Mislim, da se festivala dopolnjujeta,” pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.