Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Grozni porednež Gašper

Grozni Gašper SNG Nova Gorica
V okviru festivala Zlata paličica 2011 si lahko v Lutkovnem gledališču Ljubljana ogledate komično srhljivko Grozni Gašper, ki jo bodo uprizorili ob 18. uri.

Gašper (Igor Štamulak), njegov brat Peter (Rok Matek) in prijateljica Maja (Medea Novak) uživajo sladko svobodo večera, ko so sami doma. Starši so otroke sicer zaupali varuški Rebeki (Blaž Valič), a ta je pred Gašperjevim nagajivim terorjem zbežala v omaro, od koder si ne upa priti ven, saj se boji Gašperjeve udomačene tarantele.

Zgodbe o simpatičnem porednežu Gašperju so zaslovele po celem svetu, knjige o njem so velike uspešnice v več kot 25 državah, po njih pa je posneta tudi risana serija. Pred dvema letoma je knjiga pri nas doživela velik uspeh in bila nagrajena. Kot najljubša prevedena knjiga v slovenskem knjižničarskem projektu se lahko ob bok postavi Matildi in Harryju Potterju.

Tamara Matevc je v odrski priredbi po motivih iz več knjig na duhovit način oživila zgodbo o vse bolj vražje nemogočih otrocih, ki jih ni moč ukrotiti z nobenim vzgojnim prijemom, saj v današnjem narobe svetu oni nadzorujejo odrasle.

Za vstopnico boste odšteli dva evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.