Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Guano Apes na Rock Otočcu?

Nemški rockerji Guano Apes aprila v Sofiji začenjajo turnejo, na kateri bodo pre Žurnal24 main
Rock Otočec. Ali bodo na festivalu igrali Guano Apes in The Subways, bo znano konec marca.

Headlinerji letošnjega festivala Rock Otočec, ki bo od 1. do 3. julija na Otočcu ob Krki, naj bi bili po neuradnih informacijah nemški rockerji Guano Apes. Na velikem odru dolenjskega glasbenega festivala pa naj bi videli tudi britanske rockerje The Subways.

 

“Do konca marca ne morem potrditi nobenega od teh dveh bendov,” pravi organizator festivala Franci Kek, ki je Nemce za nastop na Rock Otočcu snubil že lani. Kot je takrat povedal za enega od slovenskih medijev, se za turnejo niso odločili. Jo pa zato letos začenjajo 9. aprila v Sofiji, na njej pa bodo predstavljali novi album Bel Air, ki bo izšel v teh dneh.

 

Franci Kek | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prav tako naj bi svoj tretji album kmalu izdali The Subways, in sicer pod producentsko taktirko Stephena Streeta, ki je med drugim sodeloval z Blur, Kaiser Chiefs, Babyshambles in The Smiths. Kot je za enega od britanskih medijev pred kratkim dejal frontman Billy Lunn, zasedba poleti načrtuje tudi nekaj nastopov, na katerih bodo predstavljali album.

Pomembna tudi lokacija

Kek obljublja, da bo 90 odstotkov glasbenega programa festivala, ki letos praznuje 15. obletnico, znanih naslednji teden. Na vprašanje, kako to, da so se tokrat odločili povečati število neuveljavljenih bendov (na malem odru jih bo nastopilo 25), pa odgovarja: “Tisti, ki niso bili zbrani na predizborih, so se vedno počutili malo odrinjene, zato bomo dali vsem, ki ne bodo uvrščeni med prvih pet za nastop na glavnem odru, prostor na 
malem."

 

Sicer se bo festival letos odvijal na istem prostoru – ob reki Krki, čeprav je bil organizator glede lokacije lani skeptičen, saj mu je potekla pogodba z upravitelji prostora. “Glede na skupni interes smo pogodbo podaljšali, so pa pogoji precej ostri,” pojasnjuje Kek. Da je lokacija festivala zelo pomembna, najbrž kaže podatek, da vsako leto, še preden so znani nastopajoči, organizatorji prodajo okoli polovico festivalskih vstopnic. Kopanje v Krki in kampiranje v senci gozda ob spremljavi rock glasbe in družabnih iger so pač očitno preverjena formula za poletni 
odklop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.