Magazin > Film & Glasba & TV
71 ogledov

Gubenškova o novi oddaji: Denarja ne moremo ukrasti

Lucija Gubenšek mediaspeed
Te dni bi morali na TV3 prvič predvajati novo oddajo Modni dvoboj z voditeljico Lucijo Gubenšek, vendar se zaradi finančnih težav televizijske hiše to ni zgodilo. Voditeljico smo povprašali, kaj sledi in kaj lahko pričakuje.

Ste zelo razočarani, ker napovedana oddaja ni bila predvajana?
Nisem, ker mislim, da je takšne zadeve bolje rešiti na začetku, kot pa da se nekaj naredi na pol in je potem vpletenih še več ljudi. Če so morali nekatere stvari rešiti in če nameravajo izvesti dokapitalizacijo, se bo pač počakalo.

Je bila oddaja dokončana ali je bilo vse še v fazi priprav?
Ne, bilo je v fazi priprav.

Ali drži, da je oddaja na čakanju in bo na sporedu januarja?
Nič ne vem o tem.

Kaj boste delali do takrat? Bodo priprave vseeno potekale?
Ne vem, ker je več opcij, kaj bi se lahko s to oddajo zgodilo. Veliko načeloma ne smem o tem govoriti, dokler se zadeve drugje ne skomunicirajo, tako da je malo prehitro karkoli reči.

Kako je s plačilom za vaše preteklo delo – ste ga dobili?
Do mene so bili korektni, tekoče je plačano; kar so mi še dolžni in za kar še ni zapadel rok, pa še čakam. Nič ne zamujajo.

Koliko časa ste delali oziroma za koliko mesecev ste bili plačani?
Imela sem pogodbo za zadnje štiri mesece, tako da je bilo to sproti pokrito in plačano, zadnje plačilo pa še ni zapadlo. Res nimam pripomb.

Kaj pa so vam konkretno kot voditeljici rekli, da lahko pričakujete? Imate upanje, da se boste lahko vseeno predstavili s to oddajo?
Moj interes je, da se oddaja predvaja. Če je treba počakati, je treba počakati, ni pa v mojem interesu, da se predvaja nekaj napol in se potem začnejo dogajati nepričakovane stvari ali se začne komplicirati glede produkcije. S tega naslova se mi zdi korektno, da se zadeve urejajo zdaj in da se je vse skupaj ustavilo.

Ali veste, koliko časa boste čakali?
Ničesar ne vem. Tako ali tako ne čakam, ker delam druge stvari. Po eni strani mi je malo priročno, da se je to umirilo (smeh). Imam veliko stvari in glede te oddaje nisem nervozna. Seveda so vsi že komaj čakali nanjo. Toliko ljudi je vedelo, interes je bil velik tudi s strani gledalcev, da mi je najbolj žal zaradi njih. Sama vem, zakaj se je to zgodilo in to razumem. Bog pomagaj, situacija je trenutno takšna, da marsikje ne gre tako, kot je bilo načrtovano. Koliko časa bo treba počakati, pa težko ocenim. Ne smem pa veliko govoriti.

Če bi prišla ponudba s konkurenčne televizije, bi jo sprejeli? Bi šli s to oddajo drugam, kot je to storil Klemen Slakonja?
O tem ne bi smela govoriti (smeh). Ravno zdaj je delikaten trenutek, tako da bi malo počakala z izjavo. Možnosti pa vedno so.

Ali ekipi TV3 še vedno popolnoma zaupate?
Da. V bistvu ekipa, s katero sem delala, ni bila neposredno odgovorna za to, da se je to zgodilo. Razumem, da gre nekako za višjo silo. Denarja ne moremo ukrasti. Tudi nikogar ne morem za nič kriviti. Vem pa, da so delali po svojih močeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.