Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Habemus Papam: imamo papeža

Habemus Papam Kinodvor
Z nocojšnjo premiero ob 21. uri na redni spored Kinodvora prihaja film Habemus Papam: imamo papeža (Habemus Papam), ki je bil tudi na sporedu lanskega Liffa.

Nad Sikstinsko kapelo se kadi bel dim. Trg svetega Petra je poln nestrpnih vernikov. A ko glasnik zbrani množici slavnostno naznani: "Habemus Papam!", se izza balkona zasliši le paničen krik.

V Vatikan v veliki tajnosti prispe priznan psihoanalitik (Nanni Moretti), ki naj bi novoizvoljenemu papežu Melvillu pomagal prebroditi krizo. A stari papež se s svojimi dvomi in strahovi sooči po svoje.

Nestrpno pričakovani 'vatikanski' film velikega italijanskega režiserja (in levičarja) Nannija Morettija združuje edinstven avtorjev humor in ironijo z globokim humanizmom. V vlogi poglavarja rimskokatoliške vere v eksistencialni krizi blesti legendarni Michel Piccoli.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.